ОСВЕЖАВАЈУЋИ И ЗДРАВ ОБРОК: Салата од туњевине и тестенине
Ова салата може бити доручак, ручак или вечера, а оно што ће вас посебно изненадити је прелив који је пуног укуса, киселкаст и савршено пристаје уз туњевину и тестенину.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sunčane Staze
- 50 г црних маслина
- 150 г печених паприка
- 1 велика конзервирана туњевина
- 250 г куване тестенине
- Прелив:
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике јабуковог сирћета
- 1 кашичица сенфа
- 0,5 свеже цеђеног сока од поморанџе
- соли
- бибер
Припрема:
Црне маслине нарежите на колутиће, а печену паприку на тракице. Оцедите туњевину из конзерве. Охлађену кувану тестенину ставите у чинију и додајте остале припремљене састојке за салату.
Дресинг: У мању теглу ставите маслиново уље, јабуково сирће, сенф, свеже цеђени сок од поморанџе, со и бибер, затворите и добро протресите око 30 секунди.
Припремљени дресинг прелијте преко припремљене салате, промешајте и добро охладите пре сервирања.
(index.hr)
Препоручујемо

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ОРАСИМА: Здрава и невероватно укусна комбинација
01. 11. 2024. у 14:25

САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)