РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли

Јована Васић

10. 01. 2025. у 13:00

Домаћа пилећа супа увек прија стомаку, пре сваког главног оброка.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 средња пилећа батака (2 без коже и костију, 1 са кожом)
  • 950 мл воде
  • 1 средњи лук, исечен на четвртине
  • 2 велике шаргарепе, ољуштене, 1 цела, 1 исецкана на коцкице
  • 1 средњи кромпир, исечен на коцкице
  • 100 г резанаца
  • со, по укусу
  • бибер, по укусу
  • 17 г мешавине сувих зачина
  • свеж или сушени першун за украс
  • 2 стабљике целера, хоризонтално исечене напола

Припрема:

Како бисте направили домаћу супу напуните велики лонац са 950 мл воде. Додајте лук, пилетину, 1 целу шаргарепу и обе стабљике целера. Кувајте на јакој ватри док течност не почне да кључа, а затим смањите на лагано и кувајте поклопљено око 40 минута, док месо не омекша. Скините са ватре.

Помоћу сита процедите пилећи бујон у посуду отпорну на топлоту. Извадите месо из сита и ставите у малу чинију, оставите са стране. Вратите процеђену течност у лонац и загрејте. Додајте шаргарепу и кромпир исецкан на коцкице.

Помоћу две виљушке исецкајте комаде пилетине и баците пилећу кожу и кост. Додајте пилетину у лонац. Зачините сољу и бибером по укусу. Додајте зачине. Када супа прокључа, убаците тестенину. Кувајте на средњој ватри док се тестенина не скува. Пробајте и прилагодите зачине. Украсите першуном и сервирајте топло.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ПЛАНЕТА ПЛАЧЕ ЗБОГ ОВОГ СНИМКА: Отац из пожара у Лос Анђелесу спасио ствари своје ћерке, њена реакција погађа право у срце (ВИДЕО)