РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
Домаћа пилећа супа увек прија стомаку, пре сваког главног оброка.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 средња пилећа батака (2 без коже и костију, 1 са кожом)
- 950 мл воде
- 1 средњи лук, исечен на четвртине
- 2 велике шаргарепе, ољуштене, 1 цела, 1 исецкана на коцкице
- 1 средњи кромпир, исечен на коцкице
- 100 г резанаца
- со, по укусу
- бибер, по укусу
- 17 г мешавине сувих зачина
- свеж или сушени першун за украс
- 2 стабљике целера, хоризонтално исечене напола
Припрема:
Како бисте направили домаћу супу напуните велики лонац са 950 мл воде. Додајте лук, пилетину, 1 целу шаргарепу и обе стабљике целера. Кувајте на јакој ватри док течност не почне да кључа, а затим смањите на лагано и кувајте поклопљено око 40 минута, док месо не омекша. Скините са ватре.
Помоћу сита процедите пилећи бујон у посуду отпорну на топлоту. Извадите месо из сита и ставите у малу чинију, оставите са стране. Вратите процеђену течност у лонац и загрејте. Додајте шаргарепу и кромпир исецкан на коцкице.
Помоћу две виљушке исецкајте комаде пилетине и баците пилећу кожу и кост. Додајте пилетину у лонац. Зачините сољу и бибером по укусу. Додајте зачине. Када супа прокључа, убаците тестенину. Кувајте на средњој ватри док се тестенина не скува. Пробајте и прилагодите зачине. Украсите першуном и сервирајте топло.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛАГАНА СУПА ОД ТИКВИЦА: Мирисна и здрава, а поправља дан у трену
22. 11. 2024. у 15:00

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес
05. 11. 2024. у 10:18

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)