ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ: Три смутија - праве витаминске бомбе, а не зна се који је укуснији
НЕЋЕТЕ знати за који од ова три смутија да се одлучите
Када пожелите нешто укусно, здраво, али и сито, смутији су прави избор за вас. Ипак, да би вам мало отежали одлуку, дајемо вам чак три преукусна избора:
Смути од манга и цимета
САСТОЈЦИ:
шоља и по исецканог манга
пола шоље млека
кашичица цимета
пола шоље леда
четврт шоље грчког јогурта
кашика меда
ПРИПРЕМА:
У блендер ставити манго, па додати млеко, јогурт, цимет, лед и мед. Миксати минут да се добије напитак, па сипати у чаше и одмах послужити.
Смути од авокада и кивија
САСТОЈЦИ:
зрели авокадо
већа банана
два кивија
сок од лимете
шоља и по бадемовог млека
мало леда
кашика меда
ПРИПРЕМА:
Авокадо, банану и киви очистити и ставити у блендер. Додати бадемово млеко, мед, лед и свеже цеђени сок лимете, па добро измиксати. Сипати у чаше и одмах послужити.
Смути од јабуке и лешника
САСТОЈЦИ:
две јабуке
зрела банана
шака печених лешника
шоља бадемовог млека
сок од лимете
мањи киви
кашика меда
ПРИПРЕМА:
У блендер ставити јабуке, банану, лешнике, млеко, сок од лимете, киви и мед. Миксати минут-два, сипати у чаше и одмах послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29
ПУДИНГ ОД БАНАНЕ: Брза и једноставна припрема кремасте посластице (РЕЦЕПТ)
05. 02. 2023. у 21:00
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (1)