ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ: Три смутија - праве витаминске бомбе, а не зна се који је укуснији
НЕЋЕТЕ знати за који од ова три смутија да се одлучите

Фото: Профимедиа
Када пожелите нешто укусно, здраво, али и сито, смутији су прави избор за вас. Ипак, да би вам мало отежали одлуку, дајемо вам чак три преукусна избора:
Смути од манга и цимета
САСТОЈЦИ:
шоља и по исецканог манга
пола шоље млека
кашичица цимета
пола шоље леда
четврт шоље грчког јогурта
кашика меда
ПРИПРЕМА:
У блендер ставити манго, па додати млеко, јогурт, цимет, лед и мед. Миксати минут да се добије напитак, па сипати у чаше и одмах послужити.
Смути од авокада и кивија
САСТОЈЦИ:
зрели авокадо
већа банана
два кивија
сок од лимете
шоља и по бадемовог млека
мало леда
кашика меда
ПРИПРЕМА:
Авокадо, банану и киви очистити и ставити у блендер. Додати бадемово млеко, мед, лед и свеже цеђени сок лимете, па добро измиксати. Сипати у чаше и одмах послужити.
Смути од јабуке и лешника
САСТОЈЦИ:
две јабуке
зрела банана
шака печених лешника
шоља бадемовог млека
сок од лимете
мањи киви
кашика меда
ПРИПРЕМА:
У блендер ставити јабуке, банану, лешнике, млеко, сок од лимете, киви и мед. Миксати минут-два, сипати у чаше и одмах послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

ПУДИНГ ОД БАНАНЕ: Брза и једноставна припрема кремасте посластице (РЕЦЕПТ)
05. 02. 2023. у 21:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (1)