СУЛТАНОВЕ САРМЕ: Једноставна и брза посластица за све љубитеље слаткиша (РЕЦЕПТ)

Новости онлине

08. 02. 2023. у 14:43

СЛАТКИШ којим ћете одушевити своје најмилије

СУЛТАНОВЕ САРМЕ: Једноставна и брза посластица за све љубитеље слаткиша (РЕЦЕПТ)

Фото: Јутјуб принтскрин/Hayalimdeki Yemekler

Иако би свако у првом тренутку помислио да је реч о славном оброку, овога пута ради се о једноставном и брзом рецепту за слаткиш који ћете обожавати.

Султанове сарме - састојци: 

100г кокоса
мало маслаца за подмазивање плех 
1л млека 
120г брашна 
100-120г шећера 
3 кашике какао праха, 
1 ванилин шећер, 
2 кашике густина, 
60г маслаца, 
200мл слатке павлаке

Како се праве Султанове сарме:

Подмазани плех са путером, поспите целом дуижином млевеним кокосом. У мало млека додате брашно, какао, шећер, ванилин шећер и густин. Све сједините. Остатак млека ставите да проври, па у њега сипате све што сте сјединили уз стално мешање док не буде готово. У врео фил додате путер/маргарин. 

Врео фил сипате преко кокоса. Оставите да се хлади прво на собној температури па у фризидеру. Када се охлади, умутите слатку павлаку, нафилујете, затим сечете на траке, ширине по жељи, па уролате. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију (ВИДЕО)

ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)

МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.

12. 11. 2024. у 15:47

Коментари (1)

ТАЈНА КВАЛИТЕТА КАФЕ: Бенефити од зрна до шољице