ТОРТА-КОЛАЧ ОД БАНАНА И ПИШКОТА: Рецепт за овај летњи дезерт тражиће вам сви (ВИДЕО)

23. 06. 2023. у 16:39

АКО је до сад нисте пробали, овај колач уврстићете у омиљене, то је сигурно!

ТОРТА-КОЛАЧ ОД БАНАНА И ПИШКОТА: Рецепт за овај летњи дезерт тражиће вам сви (ВИДЕО)

Foto: YоутубеПринтсцреен/ Кувајмо лако

Овај лагани колач увек ће бити одличан избор за вреле дане који нам стижу. Једноставно се прави, потребно је минимално времена а уживање траје до последњег парчета.

ТОРТА-КОЛАЧ ОД БАНАНА И ПИШКОТА - потребни састојци:

3 паковања пишкота (300г)

2 л млека

3 пудинга од ваниле

3 кесице шлага

125г маслаца

150г шећера у праху

3 веће банане

2 ванилин шећера

сок од једног лимуна

ТОРТА-КОЛАЧ ОД БАНАНА И ПИШКОТА - припрема:

У 1 литар млека скувати 3 пудинга од ваниле. Умутити пенасто 125г маслаца са 150г шећера у праху. У прохлађен пудинг додати умућен маслац са шећером у праху и 2 кесице ванилин шећера. Умутити све са миксером. Крем поделити на два једнака дела и оставити да се охлади. Непосредно пре почетка филовања торте ољуштити банане и пресећи уздужно на пола.

Прелити соком од једног лимуна да не потамне. На тацни поређати први слој пишкота, које су претходно умочене у хладно млеко. Преко пишкота премазати једну половину крема од ваниле. Банане поређати у супротном смеру од пишкота преко крема.

Ређањем банана на тај начин се добија леп пресек сваког парчета торте. Преко банана додати опет слоја крема и као завршни слој додати пишкоте претходно умочене у млеко.

Торту одложити у фрижидер да се охлади и стегне на неколико сати. Умутити шлаг са једним делом преосталог млека и премазати преко торте. Украсити торту по жељи. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ: Пут одрживог развоја