ВЕЧЕРЊИ СМУТИ: Овај напитак може вам помоћи да лакше заспите
ОДЛИЧАН рецепт уколико имате проблема са сном

Foto: Shutterstock
Опште је познато да је цеђено воче идеално за почетак дана, као највећи извор витамина и хранљивих нутритијената шејк препоручују сви лекари и нутрционисти.
Ако сте љубитељ бленданог и цеђеног воћа а притом имате и проблем да тешко заспите онда ће вас ова вест обрадовати. Недавно је откривено да мешавина одређеног воћа и поврћа може бити одлична и за прављење напитка који је идеалан за успављивање и добар сан.
Вечерњи смути - Припрема:
Неке намирнице као што је банана садрже триптофан, док друге природно изазивају лучење мелатонина (трешања), док су треће идеалан извор омега - 3 киселина (на пример бадеми). Самим тим, мешавина ових састојака може да буде одлична за подстицање доброг сна. Довољно је да помешате мало трешања, кивија, банану, бадеме и кељ, додате им мало леда и бадемовог млека - и добили сте преукусан напитак за лаку ноћ.
"Вечерњи" смути је најбоље попити пола сата пред одлазак на спавање. Искључите рачунар, одложите телефон, попијте смути и успавајте се уз добру књигу. Верујте на реч да ће конзумирање овог укусног смутија постати ваша омиљена вечерња рутина.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАФА ОД ПЕЧУРАКА: Ево како се прави чудни напитак који је залудео свет! (РЕЦЕПТ)
11. 07. 2023. у 07:00

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ: Идеалан за топле дане (РЕЦЕПТ)
10. 07. 2023. у 21:00

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД: Чаша вишања и ето слатког задовољства!
09. 07. 2023. у 19:20

ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ СА КОКОСОМ: Ова колач без печења успева свима (ВИДЕО)
01. 07. 2023. у 07:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)