ПРОГЛАШЕНА ЈЕ НАЈУКУСНИЈОМ ЧОКОЛАДНОМ ТОРТОМ НА СВЕТУ: Краљица свих торти се прави лако, а укус се вечно памти

04. 09. 2023. у 19:00

Ако сте се запитали како се прави најукуснија торта на свету - рецепт је пред вама!

ПРОГЛАШЕНА ЈЕ НАЈУКУСНИЈОМ ЧОКОЛАДНОМ ТОРТОМ НА СВЕТУ: Краљица свих торти се прави лако, а укус се вечно памти

Foto: Jutjub/Printskrin/ Home Made Recipes

Састојци:

  • 150 гр крем сира
  • 30 гр или 2 кашике павлаке
  • 230 гр чоколадног кекса
  • 1 шоља инстант кафе
  • 30 гр црне чоколаде
  • 200 гр кондензованог млека

Припрема:

 

У велику посуду убаците крем сир и кондензовано млеко , користите миксер док вам смеса не постане ваздушаста. Додајте павлаку у смесу и наставите да мешате. Састојци би требало да се сједине у светлу карамел боју без грудвица. Слободно пробајте како бисте проверили да ли вам јачина укуса одговара.

Скувајте једну шољу инстант кафе и сипајте у плитку посуду. Чоколадне кексиће, један по један, умочите у кафу, пазите да их не задржавате много у њој да се не би распали.

 

Узмите папир за печење који ћете поставити у посуду, у којој сте одучили да напаравите колач. Чоколадне кексиће крените да постављате на папир за печење, један по један, вероватно ћете морати да поломите који комад како бисте добили правилан геометријски облик који покрива целу површину дна.

Узмите кашику и њоме захватите мало смесе, равномерно расоредите преко кексића, тако да их смеса скроз прекрије. Преко тога иде још један слој кексића, а преко њих смеса, наставите са додавањем слојева док не завшите са целом количином смесе и кекса.

Торта би требало да има најмање четири слоја, која се завршавају смесом. За украшавање, половину црне чоколаде истопите и равномерно распоредите, а половину измрвите преко ваше торте.

Прекријите је пластичном фолијом и оставите у фрижидеру да се стегне најмање четири сата. Што је више оставите да се хлади, торта ће бити укуснија.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.

25. 07. 2025. у 08:55

Коментари (0)

КАД СЕ ПЛОВИ СРЦЕМ, ДРИНА ОСТАЈЕ ЧИСТА: Фондација Mozzart у великој еко-акцији на Дринској регати