ПРОГЛАШЕНА ЈЕ НАЈУКУСНИЈОМ ЧОКОЛАДНОМ ТОРТОМ НА СВЕТУ: Краљица свих торти се прави лако, а укус се вечно памти
Ако сте се запитали како се прави најукуснија торта на свету - рецепт је пред вама!
Састојци:
- 150 гр крем сира
- 30 гр или 2 кашике павлаке
- 230 гр чоколадног кекса
- 1 шоља инстант кафе
- 30 гр црне чоколаде
- 200 гр кондензованог млека
Припрема:
У велику посуду убаците крем сир и кондензовано млеко , користите миксер док вам смеса не постане ваздушаста. Додајте павлаку у смесу и наставите да мешате. Састојци би требало да се сједине у светлу карамел боју без грудвица. Слободно пробајте како бисте проверили да ли вам јачина укуса одговара.
Скувајте једну шољу инстант кафе и сипајте у плитку посуду. Чоколадне кексиће, један по један, умочите у кафу, пазите да их не задржавате много у њој да се не би распали.
Узмите папир за печење који ћете поставити у посуду, у којој сте одучили да напаравите колач. Чоколадне кексиће крените да постављате на папир за печење, један по један, вероватно ћете морати да поломите који комад како бисте добили правилан геометријски облик који покрива целу површину дна.
Узмите кашику и њоме захватите мало смесе, равномерно расоредите преко кексића, тако да их смеса скроз прекрије. Преко тога иде још један слој кексића, а преко њих смеса, наставите са додавањем слојева док не завшите са целом количином смесе и кекса.
Торта би требало да има најмање четири слоја, која се завршавају смесом. За украшавање, половину црне чоколаде истопите и равномерно распоредите, а половину измрвите преко ваше торте.
Прекријите је пластичном фолијом и оставите у фрижидеру да се стегне најмање четири сата. Што је више оставите да се хлади, торта ће бити укуснија.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)