НАЈЛЕПША ТОРТА ОД КЕСТЕНА ЈЕ ОНА БЕЗ БРАШНА И ШЕЋЕРА: Лако се прави, а изгледа као да сте је купили у посластичарници

Татјана Марковић

13. 11. 2023. у 17:00

ОВА торта од кестена и чоколаде без брашна и шећера идеална је за прве јесење дане јер је једноставна за припрему, а изузетно укусна и лепо изгледа.

НАЈЛЕПША ТОРТА ОД КЕСТЕНА ЈЕ ОНА БЕЗ БРАШНА И ШЕЋЕРА: Лако се прави, а изгледа као да сте је купили у посластичарници

Фото: Принтскрин Јутјуб

Састојци:

225 грама црне чоколаде

6 јаја
Прстохват соли
125 грама маслаца
500 гр замрзнутог кестен пиреа
2 кашике рума

За прелив:

100 грама црне чоколаде
250 милилитара павлаке за шлаг
неколико капи екстракта од ваниле

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Одвојите беланца од жуманаца и у посебној посуди уз додатак мало соли умутите беланца у снег. У другој посуди умутите жуманца, кестен пире и маслац. У смесу лагано додајте половину снега од беланаца, рум и растопљену чоколаду. Све измиксајте те у смесу додајте и остатак снега.

Калуп за торту премажите маслацом или обложите папиром за печење, па смесу сипајте у калуп. Пеците торту 40 до 60 минута.

Фото: Принтскрин Јутјуб

Напомена: Торта мора остати нешто мекша у средини па ако користите трик с чачкалицом како бисте проверили да је ли торта печена – чачкалица у овом случају не треба да буде чиста.

Торту извадите из калупа пустите је да се хлади, а ви припремите глазуру.

Измрвите чоколаду и отопите је на пари. Прелијте павлаком, додајте неколико капи екстракта од ваниле и мешајте док не добијете једнобојну, смеђу смесу. Док је смеса још врућа прелијте је преко торте, декоришите кестењем у чоколади или карамели.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ ХИСТЕРИШУ: Због песме уз коју је Србин ушао у ринг у Тирани - у лажној држави не могу да дођу себи! (ВИДЕО)