САВРШЕН ФИЛ ОД КАРАМЕЛИЗОВАНОГ ШЕЋЕРА И ЛЕШНИКА: Посне грилијаш обланде које крцкају у устима
ОБАВЕЗНО испробајте овај рецепт. Посне грилијаш обланде су савршени ситни колачи који ће улепшати сваку трпезу.
Обланде са чоколадом су старински колач, наш предлог је да направите посне грилијаш обланде. Комбинација крцкавог карамелизованог шећера са лешницима и обландама је савршена и не постоји особа која ће одолети.
Потребно:
* 200 г шећера
* 100 г лешника
* 10 обланди
* 200 г маргарина
За фил:
* 200 г шећера у праху
* 1 кесица ванилин-шећера
* 100 г млевених ораха или лешника
Рецепт за грилијаш обланде:
Отопите шећер у шерпи уз непрестано мешање, а онда додајте сецкане лешнике. Брзо мешајте како би се шећер и лешници сјединили. Сипајте грилијаш на пек-папир и поравнајте. Оставите да се стегне. У шерпу сипајте воду, шећер у праху и ванилин шећер.
Кувајте док не добијете густ сируп, све време мешајте. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Затим додајте сецкане лешнике и промешајте. У фил додајте маргарин који сте отопили, па све лепо сједините миксером. Извадите грилијаш из фрижидера и добро га изблендирајте, па додајте у фил и промешајте. Обланду ставите на плех обложен пек-папиром, па премажите филом и преко ставите другу обланду. Тако радите док не утрошите све. Последњи ред треба да буде обланда. Покријте фолијом и ставите нешто тешко преко. Оставите преко ноћи да се стегне у фрижидеру или на тераси.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)