САВРШЕН ФИЛ ОД КАРАМЕЛИЗОВАНОГ ШЕЋЕРА И ЛЕШНИКА: Посне грилијаш обланде које крцкају у устима

Novosti online

04. 01. 2024. у 15:30

ОБАВЕЗНО испробајте овај рецепт. Посне грилијаш обланде су савршени ситни колачи који ће улепшати сваку трпезу.

САВРШЕН ФИЛ ОД КАРАМЕЛИЗОВАНОГ ШЕЋЕРА И ЛЕШНИКА: Посне грилијаш обланде које крцкају у устима

Фото Shutterstock

Обланде са чоколадом су старински колач, наш предлог је да направите посне грилијаш обланде. Комбинација крцкавог карамелизованог шећера са лешницима и обландама је савршена и не постоји особа која ће одолети.

Потребно:

* 200 г шећера
* 100 г лешника
* 10 обланди
* 200 г маргарина

За фил: 

* 200 г шећера у праху

* 200 мл воде
* 1 кесица ванилин-шећера
* 100 г млевених ораха или лешника

Рецепт за грилијаш обланде:

Отопите шећер у шерпи уз непрестано мешање, а онда додајте сецкане лешнике. Брзо мешајте како би се шећер и лешници сјединили. Сипајте грилијаш на пек-папир и поравнајте. Оставите да се стегне. У шерпу сипајте воду, шећер у праху и ванилин шећер.

Кувајте док не добијете густ сируп, све време мешајте. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Затим додајте сецкане лешнике и промешајте. У фил додајте маргарин који сте отопили, па све лепо сједините миксером. Извадите грилијаш из фрижидера и добро га изблендирајте, па додајте у фил и промешајте. Обланду ставите на плех обложен пек-папиром, па премажите филом и преко ставите другу обланду. Тако радите док не утрошите све. Последњи ред треба да буде обланда. Покријте фолијом и ставите нешто тешко преко. Оставите преко ноћи да се стегне у фрижидеру или на тераси.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ХАОС: Српски спортиста пребио двојицу Хрвата - своје саиграче!