ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима
САВРШЕНА посластица за све љубитеље чоколаде!

Фото Shutterstock
Потребно:
ЗА КОРУ:
* јаја, 5 комада
* со, прстохват
* шећер у праху, 120 г
* уље, 50 мл
* брашно, 100 г
ЗА ФИЛ:
* кестен пире, 250 г
* сецкани лешници, по жељи
Припрема:
- Умутите шам од беланаца и соли. Постепено додајте шећер у праху, па лагано умешајте жуманца и уље. Додајте брашно, промешајте, па припремљену масу сипајте у плех обложен папиром за печење. Кору пеците 15 минута на 180 степени. Кору извадите из плеха, скините папир, а потом је умотајте у влажну крпу и оставите да се охлади. Виљушком уситните кестен-пире, па додајте слатку павлаку и умутите миксером. Развијте охлађену кору и премажите је двема трећинама фила. Уролајте ролат, па га премажите остатком фила. Готов колач поспите сецканим лешницима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)