ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима
САВРШЕНА посластица за све љубитеље чоколаде!

Фото Shutterstock
Потребно:
ЗА КОРУ:
* јаја, 5 комада
* со, прстохват
* шећер у праху, 120 г
* уље, 50 мл
* брашно, 100 г
ЗА ФИЛ:
* кестен пире, 250 г
* сецкани лешници, по жељи
Припрема:
- Умутите шам од беланаца и соли. Постепено додајте шећер у праху, па лагано умешајте жуманца и уље. Додајте брашно, промешајте, па припремљену масу сипајте у плех обложен папиром за печење. Кору пеците 15 минута на 180 степени. Кору извадите из плеха, скините папир, а потом је умотајте у влажну крпу и оставите да се охлади. Виљушком уситните кестен-пире, па додајте слатку павлаку и умутите миксером. Развијте охлађену кору и премажите је двема трећинама фила. Уролајте ролат, па га премажите остатком фила. Готов колач поспите сецканим лешницима.
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама
ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.
27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)