НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки
ВИШЕ од укуса, бомбице од кекса и наполитанки са белом чоколадом
Потребно:
Састојци за бомбице:
* наполитанке са лимуном, 150 г
* млевени кекс, 200 г
* бела чоколада за кување, 100 г
* рендана корица од лимуна, 1 ком
* слатка павлака, 100 мл
* маргарин, 50 г
За белу глазуру:
* бела чоколада за кување, 150 г
* уље, 3 кашике
За декорацију:
* уситњене наполитанке, 5-6 ком.
Припрема:
- Наполитанке самлети у блендеру.
- У другу посуду ставити млевени кекс, млевене наполитанке и рендану корицу лимуна.
- У другу посуду сипати слатку павлаку, маслац и загревати на тихој ватри док се маслац не отопи. Склонити са рингле и у смесу додати исецкану белу чоколаду. Мешати док се чоколада не отопити.
- Кекс прелити смесом са отопљеном чоколадом. Све састојке мешати рукама док се не добије компактна смеса. Ставити смесу у фрижидер око 30 минута да се стегне.
- Од смесе правити куглице и ставити их у фрижидеру 10 минута да се стегну.
За декорацију:
5-6 наполитанки измрвити рукама на дрвеној дасци или у тањиру. На пари отопити чоколаду и маслац, све лепо измешати.
- Узети куглицу и помоћу виљушке их умакати у чоколаду па у уситњену наполитанку.
По жељи куглице ставити у папирне декоративне корпице.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке
07. 01. 2024. у 12:12
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)