ЗАШТО НЕ БИСТЕ НАПРАВИЛИ МАЛО ДРУГАЧИЈИ ДЕСЕРТ НЕГО ИНАЧЕ: Гриз-алва само за оне који воле слатко уз кафицу

Novosti online

28. 02. 2024. у 13:00

ОДУШЕВИЋЕ вас ова оријенрална посластица која се савршено слаже уз домаћу кафицу

ЗАШТО НЕ БИСТЕ НАПРАВИЛИ МАЛО ДРУГАЧИЈИ ДЕСЕРТ НЕГО ИНАЧЕ: Гриз-алва само за оне који воле слатко уз кафицу

Фото Printskrin Youtube

Састојци:

* 1/2 кг гриза
* 1/2 кг шећера
* 1/2 л млека
* 100 г исецканих ораха
* 250 г маслаца

Припрема:

1. У тигању с растопљеним маслацем три минута пржити орахе. Уз непрекидно мешање, додати гриз док не добије светлозлатну боју. Затим додати шећер и постепено доливати млеко уз непрекидно мешање.

2. Кад смеса добије потребну густину, склоните је са шпорета, поклопите и оставите да одстоји петнаестак минута.

3. Масу пресути у суд обложен папиром за печење или алу-фолијом, распоредити је по целој површини и оставити да се охлади.

4. Охлађену алву преврнути на радну површину и исећи на парчиће. Сервирати на чинију и украсити орасима, циметом или чоколадним преливом.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МИСЛИМО ДА ЈЕ ГОТОВО, НЕ МИСЛИМ ДА ЋЕ СЕ ПОНОВО СУКОБИТИ Трамп о сукобу Израела и Ирана, али и о рату у Украјини