БЕЛА ХУАНИТА: Најлепша кремаста торта без печења
Ако сте љубитељ кремастих и брзих, а преукусних посластица, ову торту ћете обожавати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 грама наполитанки,
- 10 кашика шећера,
- 1 литар млека,
- 350 грама шлага у праху,
- 2 кесице желатина.
Припрема:
Кувамо шећер и млеко. Склонимо са шпорета и оставимо да се охлади.
Размутимо желатин у мало млека и додамо у скувано млеко.
Садржај шерпе преспемо у суд за мућење, додамо прашак за шлаг и мутимо миксером.
У калуп обложен најлонском фолијом преспемо део смесе из суда (у овај део можете да додате кокос уколико волите), а у преостали додамо измлевене наполитанке.
Промешемо и овом смесом допунимо калуп. Оставимо у фрижидеру да се смеса стегне.
Миксером мутимо млеко и прашак за шлаг. Извадимо охлађен колач. Шлагом пунимо шприц и украсимо торту. Декоришемо торту по жељи.
(Ona)
Препоручујемо

ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00

ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36

ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)