КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали
Нугат торта је незаобилазна на свакој трпези због фантастичног споја нутеле, чоколаде, лешника и наполитнаки.
Састојци:
- 10 јаја
- 10 кашика шећера
- 6 кашике брашна
- 4 кашике какаоа
- 200 мл уља
- 300 мл млека
За фил:
- 700 мл млека
- 120 г скроба
- 200 г шећера
- 150 г чоколаде
- 100 г печених лешника
- 100 г наполитанки од лешника
- 250 г маргарина
- 200 мл слатке павлаке
- 300 г нутеле
Припрема:
Помешајте скроб и шећер, па сипајте 300 мл млека и промешајте тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када крене да кључа сипајте смесу са скробом. Кувајте док се не згусне, уз непрастано мешање. На крају додајте чоколаду и кувајте док се не отопи, опет уз непрестано мешање. Сипајте фил у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади. Умутите охлађени фил, па додајте умућени маргарин. Сједините миксером, па додајте умућену слатку павлаку. Лепо умутите и додајте нутелу, изблендирани лешник и наполитанке. Све добро промешајте.
Одвојите жуманца од беланаца, па кратко умутите беланца (5 комада), онда постепено додајте шећер (5 кашика) и мутите док не добијете чврст шне. Затим постепено додајте жуманца (5 комада) и наставите да мутите. Сипајте уље и сједините миксером, па додајте просејано брашно (3 кашике) и какао (2 кашике). Лагано умешајте и онда сипајте у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20 минута. Од исте количине састојака и на исти начин направите још једну кору. Када се коре охладе пресеците сваку на 2 дела, тако да добијете 4 коре.
Прву кору премажите млеком, па филом, а затим ставите другу кору, премазати млеком, па филом. Преко иде трећа кора која се премазује млеком, па филом, а онда и четврта кора. Затим целу торту премажите филом.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27
ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)