ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Најкремастија посластица којој нико не може да одоли

Новости онлине

07. 05. 2024. у 17:00

Чоколадни колачи су свима омиљени, поготово када се лако праве и када су кремасти.

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Најкремастија посластица којој нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање пишкота 
  • 300 мл сока од поморанџе

За чоколадни фил:

  • 370 г маргарина или путера
  • 260 г чоколаде 
  • 50 г какаоа
  • 280 г шећера
  • 1 чашица чоколадног ликера или коњака
  • 5 јаја 

За декорацију:

  • 300 мл слатке павлаке
  • јагоде

Припрема:

У шерпу ставите путер и шећер, па кувајте док се састојци не сједине. Затим додајте просејани какао и чоколаду, па кувајте док се чоколада не отопи. Сипајте и чоколадни ликер или коњак, па кувајте још 5 минута. Након тога додајте умућена јаја и кувајте 5 минута након кључања, уз непрестано мешање. 

У ватросталну посуду поређајте пишкоте које сте умочили у сок од поморанџе, па преко сипајте фил од чоколаде. Ставите у фрижидер на пола сата. 

Чврсто умутите слатку павлаку и премажите преко фила, па украсите јагодама. Вратите у фрижидер на још сат времена, па служите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

БЕКАМ ГОДИНАМА КРИЈЕ СВОЈУ БОЛЕСТ: Славни фудбалер отворио душу