ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ПИШКОТАМА И ЈАГОДАМА: Најкремастија посластица којој нико не може да одоли
Чоколадни колачи су свима омиљени, поготово када се лако праве и када су кремасти.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање пишкота
- 300 мл сока од поморанџе
За чоколадни фил:
- 370 г маргарина или путера
- 260 г чоколаде
- 50 г какаоа
- 280 г шећера
- 1 чашица чоколадног ликера или коњака
- 5 јаја
За декорацију:
- 300 мл слатке павлаке
- јагоде
Припрема:
У шерпу ставите путер и шећер, па кувајте док се састојци не сједине. Затим додајте просејани какао и чоколаду, па кувајте док се чоколада не отопи. Сипајте и чоколадни ликер или коњак, па кувајте још 5 минута. Након тога додајте умућена јаја и кувајте 5 минута након кључања, уз непрестано мешање.
У ватросталну посуду поређајте пишкоте које сте умочили у сок од поморанџе, па преко сипајте фил од чоколаде. Ставите у фрижидер на пола сата.
Чврсто умутите слатку павлаку и премажите преко фила, па украсите јагодама. Вратите у фрижидер на још сат времена, па служите.
Препоручујемо

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)