ЈЕДНОСТАВАН ОБРОК, ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТЕСТЕНИНА: Рецепт за макароне са сиром, броколијем и кукурузом
Макароне са сиром и броколијем идеалне су као брзински оброк за све љубитеље тестенине.

Фото Shutterstock
У мало блажој и здравијој верзији могу да се направе са интегралном тестетнином, броколијем и кукурузом.
Састојци:
200 г макарона
350 г цветова броколија
340 г кукуруза шећерца
40 г путера
40 г обичног брашна
600 мл млека, загрејаног
1 кашичица сенфа
175 г ренданог качкаваља
Рецепт:
Загрејте рерну на 200 °C. Макароне кувајте у сланој води 5 минута. Насеците броколи на мале цветове, додајте у шерпу и кувајте још 3 минута док макарони и броколи не омекшају. Оцедите и пребаците у ватросталну посуду.
Да бисте направили сос растопите путер у тигању, умешајте брашно и пржите на средњој ватри један минут. Склоните са ватре и постепено додајте млеко, добро мешајући након сваког додавања. Вратите на ватру и кувајте, мешајући, док се сос не згусне. Склоните са ватре, додајте сенф и зачините сољу и бибером. Додајте три четвртине качкаваља и мешајте док се сир не отопи.
Убаците и кукуруз и потом све сипајте у посуду и промешајте са макаронама и броколијем. По врху посипајте преостали сир, па пеците у рерни 20 минута док не порумени.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води
12. 06. 2024. у 09:00

ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00

БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)