СЛАТКИ АУСТРИЈСКИ ДЕСЕРТ: Малакоф торта

Новости онлине

09. 08. 2024. у 14:00

Ова аустријска посластица ће вас завести кремастим филом и укусом бадема.

СЛАТКИ АУСТРИЈСКИ ДЕСЕРТ: Малакоф торта

Фото Shutterstock

Састојци:

  •  280 г путера
  • 6 жуманаца
  • 120 г шећера
  • 200 г млевених бадема
  • шоља слатке павлаке
  • 3 кашике рума
  • 40 пишкота + још за декорацију
  • шоља млека
  • шоља бадема (за украшавање торте)
  • шећер у праху или шлаг за декорисање торте 

Припрема:

Пенасто умутите жуманца, шећер и путер. Додајте млевене бадеме, слатку павлаку и рум.

Пишкоте умачите у млеко и ређајте на дно калупа (пречника 23 цм). Око калупа можете ставити алуминијумску фолију и везати је, у случају да фил почне да цури. Преко пишкота сипајте 1/3 фила са бадемима. Поновите ред пишкота умочених у млеко, па ред фила и понављајте док имате материјала, последњи ред треба да буде са пишкотама умоченим у млеко. Преко торте ставите пластичну или алуминијумску фолију и притисните тањиром или даском за сечење. Ставите торту у фрижидер да преноћи. Када је торта охлађена, ивицом ножа благо одвојте ивице торте и затим скините прстен калупа. Торту можете украсити шлагом, шећером у праху, бадемима или пишкотама.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви

ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.

30. 05. 2025. у 14:42

Коментари (0)

РОЛАН ГАРОС, НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Јаник Синер напустио терен после непуна два сата - више и није хтео да се задржава