КОЛАЧ, А САВРШЕНОГ УКУСА КАО БАКИНЕ КНЕДЛЕ: Пробајте ову верзију познате посластице са шљивама, а припрема је много једноставнија и бржа
НЕМА укуснијег и лепшег колача од овог, савршен колач за увод у јесен.
Састојци:
- 200г презле
- 4 кашике шећера
- ванилин шећер
- 50г маслаца
Воћни фил:
- 1кг шљива
- 5 кашика шећера
- ванилин шећер
- 3 кашике густина
- сасвим мало воде
Гриз фил:
- 1л млека
- 13 кашика гриза
- 10 кашика шећера
- ванилин шећер
- 1 јаје
- 90 г маслаца
Припрема:
У једну чинију измешати презле, шећер и ванилин шећер па ту смесу препржити на 50 грама растопљеног маслаца. Оставити са стране да се охлади.
Спремити гриз фил тако што ћете измешати гриз, шећер и ванилин шећер. Затим ћете у млеко додати гриз и када је скоро скувано додати и једно јаје. Склонити са рингле и док јако мешате додати маслац и још мешати све док се не сједини.
Слагати у плех прво упржене презле пола смесе, затим пола смесе гриз фила, па целу смесу фила од шљива и преко опет гриз фил и завршите све са презлама. Охладите и послужите.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)