КОЛАЧ ЦРНИ СОМОТ: Заљубићете се у овај укус пун фантазије
Колач црни сомот је атрактиван, укусан и потпуно другачији од свега што сте пробали.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 190 г вишенаменског брашна
- 125 г шећера
- 30 г незаслађеног какао праха
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- 125 г млаћенице
- 65 мл уља
- 2 велика јајета
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 кашичица белог сирћета
- 2 кашике црне прехрамбена боје
- 65 мл куване кафе
Припрема:
За овај колач загрејте рерну на 175 °C. Подмажите и побрашните округли тигањ. У великој посуди просејте заједно брашно, шећер, какао прах, соду бикарбону и со. У другој посуди помешајте млаћеницу, уље, јаја, ванилу, сирће и црну прехрамбену боју.
Постепено мешајте мокре састојке са сувим састојцима док се не сједине. Умешајте кафу. Сипајте тесто у припремљену тепсију. Пеците 30-35 минута. Оставите колач да се охлади у калупу 10 минута, а затим га пребаците на решетку. Уживајте!
(stvar ukusa)
Препоручујемо

НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
06. 10. 2024. у 14:00

ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)