КОЛАЧ ЦРНИ СОМОТ: Заљубићете се у овај укус пун фантазије

Новости онлине

08. 10. 2024. у 11:46

Колач црни сомот је атрактиван, укусан и потпуно другачији од свега што сте пробали.

КОЛАЧ ЦРНИ СОМОТ: Заљубићете се у овај укус пун фантазије

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 190 г вишенаменског брашна
  • 125 г шећера
  • 30 г незаслађеног какао праха
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1/2 кашичице соли
  • 125 г млаћенице
  • 65 мл уља
  • 2 велика јајета
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 1 кашичица белог сирћета
  • 2 кашике црне прехрамбена боје
  • 65 мл куване кафе

Припрема:

За овај колач загрејте рерну на 175 °C. Подмажите и побрашните округли тигањ. У великој посуди просејте заједно брашно, шећер, какао прах, соду бикарбону и со. У другој посуди помешајте млаћеницу, уље, јаја, ванилу, сирће и црну прехрамбену боју.

Постепено мешајте мокре састојке са сувим састојцима док се не сједине. Умешајте кафу. Сипајте тесто у припремљену тепсију. Пеците 30-35 минута. Оставите колач да се охлади у калупу 10 минута, а затим га пребаците на решетку. Уживајте! 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

ОВО СЕ ДЕСИЛО ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ: Српски кошаркаши у Партизану без поена у вечитом дербију