ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин

Јована Васић

13. 02. 2025. у 15:00

Тирамису куглице још боље него колач, изврсне за дружења и прославе.

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 120 г слатке павлаке
  • 1 кашика еспресо праха
  • 510 г комадића беле чоколаде, подељено
  • 60 г крем сира
  • 1/2 кашичице соли
  • 2 кашике уља, подељено
  • 30 г црне чоколаде
  • 170 г чоколадних дугмића
  • 2 пишкоте, згњечене
  • 2 кашике незаслађеног какао праха

Припрема:

Како бисте направили ове куглице, у лонцу на средњој ватри загрејте павлаку и еспресо док се око ивица не створе мехурићи. Пустите да се охлади 10 минута. Ставите 470 г комадића беле чоколаде у велику посуду. Користећи ситно сито, процедите крем који сте направили преко чоколадних комадића.

Чоколаду са кремом отопите на пари, стало мешајући. Скините са ватре и мешајте док смеса не постане глатка. Додајте крем сир и со и умутите да се сједини. Покријте и ставите у фрижидер док се не стегне, најмање 2 сата или преко ноћи.

Разваљајте смесу у лоптице, тако да сваку лоптицу направите од једне супене кашике смесе. Ређајте на плех обложен папиром за печење. Замрзните док не постану чврст, најмање 30 минута или преко ноћи.

Отопите на пари преостале комадиће беле чоколаде и једну кашику уља. Убаците једну лоптицу у отопљену чоколаду и вратите у плех за печење. Одозго поспите ренданом црном чоколадом. На исти начин отопите црни чоколадне дугмиће, па преостале лоптице умочите у црну чоколаду и поспите измрвљеним пишкотама.

По жељи неке од куглица само уваљајте у какао прах. Оставите куглице у фрижидеру док не постану чврсте, најмање 30 минута или преко ноћи.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан маневар обилажења (ВИДЕО)

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ПАДА САД ЛОВЦА: 20 м висок облак крхотине и воде, сјурио се ОГРОМНОМ брзином - кобан "маневар обилажења" (ВИДЕО)

БОРБЕНИ авион "EA-18G Growler" америчке ратне морнарице срушио се у заливу Сан Дијего у Сједињеним Америчким Државама у среду ујутру, јавља "ABC News". Портпарол морнарице је потврдио да је посада авиона искочила, а да су их спасили припадници обалске страже САД-а.

13. 02. 2025. у 17:48 >> 17:48

Коментари (0)

ДВА ВОЗА СУ СЕ СУДАРИЛА, БОЉЕ САМ ПРОШАО: Међедовић пресећан после велике победе