ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
Испробајте и рецепт за медитеранске скроз чоколадне ледене коцке какве Грци праве, а које ћете у сласт појести.

Foto: Printskrin Youtube
Рецепт је толико једноставан да не постоји шанса да не успе, а љубитељи слаткиша ће дефинитивно бити одушевљени. Подлога је кекс, а фил за овај колач се разликује од оригиналног. Лакше се прави и не мора да се кува, а доста подсећа на онај који се користи за чизкејк.
Састојци:
- 250 г млевеног какао кекса
- 100 г путера
- 400 г чоколаде
- 200 г крем сира
- 300 мл слатке павлаке
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 2-3 кашике уља
Припрема:
У млевени кекс додајте истопљени путер, па сједините смесу. Сипајте у калуп који сте обложили провидном фолијом и лепо утисните. Оставите у фрижидеру док направите фил. Истопите чоколаду са слатком павлаком, па додајте у крем сир и мутите док не добијете пенасту текстуру. Сипајте преко кекса и ставите у фрижидер на пола сата. Истопите чоколаду са уљем, па прелијте глазуру преко фила и вратите у фрижидер да се стегне. Ако желите украсите кокосом.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ВАЈКРЕМ КОЛАЧ: Нема кремастијег и укуснијег, топи се у устима (ВИДЕО)
16. 02. 2025. у 12:00Новости онлине

ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

РУСКИ АМБАСАДОР: Ако НАТО то уради, избиће рат
АКО НАТО обори руски авион, то ће значити војни сукоб, изјавио је амбасадор Русије у Паризу Алексеј Мешков.
25. 09. 2025. у 16:04

РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране
РУСКИ дронови гађали су у четвртак, 25. септембра, кључну инфраструктуру у градовима Чернигов и Нижин на северу Украјине, оставивши десетине хиљада становника без струје и воде.
25. 09. 2025. у 16:56

ПОРЕКЛО БРЕГОВИЋА: "Отац Хрват, мајка Српкиња, жена муслиманка, на кога је требало пуцати?"
МУЗИЧАР Горан Бреговић рођен је у Сарајеву, а одрастање је према његовим речима, било тешко због оца алкохоличара.
26. 09. 2025. у 10:41
Коментари (0)