МЕКАН И СОЧАН КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Припремљен по традиционалном турском рецепту, одушевиће вас једноставношћу и богатим укусом
Турски колач је једноставан и укусан десерт који је одличан избор за све љубитеље брзе и слатке хране. Са гризом, овај колач је изузетно сочан и укусан, а припрема се без много труда.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 шоља гриза
- 1 чаша шећера (количину шећера можете мало смањити по свом укусу)
- 1 чаша воде
- 75 г масти
Припрема:
У посуди помешајте шећер и воду док се шећер не растопи. У тигању отопите маст и сипајте гриз па пржите док гриз не промени боју. Затим у тигањ додајте мешавину воде и шећера и крчкајте док се све лепо не сједини. Када крене смеса да се згушњава значи да је готова.
Сипајте у калуп са одвојивим ивицама и оставите 20ак минута пре него што скинете ивице, исечете и послужите.
Савет:
За додатни укус, можете у сируп додати мало ванилин шећера или неколико капи лимуна, што ће колачу дати освежавајућу ноту.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)