ОД СУШЕНЕ АЈКУЛЕ ДО ЛОВА НА УГОРЕ У ИСТРИ: Гордон Ремзи, светски познати кувар, о трећој сезони серијала "Скривени укуси света"
НАЈБОЉИ кувар међу авантуристима, власник 12 Мишленових звездица, али и номинације за награду Еми као и признања БАФТА, британска ТВ звезда Гордон Ремзи (54), од 29. августа, вратио се на канал Национална Географија, са трећом сезоном кулинарског серијала "Скривени укуси света" (недељом у 21.00).

Фото Национална географија
Ремзија смо волели да мрзимо у "Пакленој кухињи", губили смо апетит уз његове "Кухињске кошмаре", и презнојавали се са сиротим власницима хотела док им је у свом ријалитију "Хотел из пакла" делио лекције из угоститељства. Ипак, у новој емисији, Гордон нас већ трећу сезону одушевљава путописним записима из разних кутака наше планете у којима је нашао инспирацију за своју "кухињу", а гледаоцима омогућио да открију културе и обичаје о којима нису ни сањали.
- Ове године сам посебно задовољан емисијом због тога што у већини земаља које смо посетили никада нисам био. На "менију" су нам се овог пута нашли специјалитети прелепих и јединствених земаља попут Порторика, Португала, Хрватске, Исланда, Мексика, Тексаса. Заиста смо направили прави гурмански урнебес - поручио је познати кувар, додајући да ће неке од укуса које је понео са овог ТВ путовања памтити целог живота.
- Када упознајете кухињу неког народа, у ствари октривате много о култури, традицији и обичајима тог народа. Када одемо у неку земљу, ми тада све радимо као што то раде људи који ту живе. Земља која ми је била право откровење, баш због тога што се налази у Европи, а за многе је права егзотична дестинација, је Хрватска. Ту сам са познатим хрватским куваром Давидом Скоком пецао угоре и пробао сјајну паштету од ове рибе.
Нисам могао да верујем да тај тип рибе може дати такву посластицу. Наравно, за све су заслужни трикови истарских кувара који са морем живе већ вековима - не крије Ремзи одушевљење нашим комшилуком, а ми се надамо да ће се у неком од наредних серијала отиснуту у авантуру и пут Србије.
До тад, у новим епизодама актуелне сезоне гледаоцима доноси неке од најнеобичнијих "залогаја" са свих меридијана света. А ево који је најтеже, а који најслађе "прогутао".
- Исландски специјалитет ферментисану ајкулу најдуже ћу памтити, јер се најтеже "спира са језика". У принципу, то је шунка од посебног типа ајкуле чије је месо у сировом облику, па чак и после регуларне термичке обраде отровно. Изазива симптоме попут пијанства.
Мене баш није претерано одушевио, али ме је зато распаметио исландски паприкаш од јелена. Сензационалан укус - закључује Ремзи.

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама
ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.
27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

КРИСТИЈАН НА МУКАМА: "Деца су нам у болници, по цео дан примају инфузије, не одвајамо се од њих"
КРИСТИЈАН Голубовић огласио се из Клиничко-болничког центра Земун, где се тренутно налази заједно са супругом Кристином Спалевић. Њихова деца тренутно су хоспитализовани, а породица пролази кроз тежак период.
28. 07. 2025. у 22:12
Коментари (0)