DPS SLAVIO SUVERENITET U NEMAČAKOJ: Crna Gora punoletstvo nezavisnosti dočekala sa novim podelama u društvu

V.K.

21. 05. 2024. u 09:28

NEZAVISNA Crna Gora obeležava 18 godina od majskog referenduma 2006. godine. Lider DPS Danijel Živković u Dortmundu je sa dijasporom, uglavnom Bošnjacima iz Crne Gore, proslavio 21. maj. On im je uputio zahvalnost na doprinosu da Crna Gora postane nezavisna. Čestitke građanima Crne Gore uputile su i partije čiji su prethodnici bili u suprotstavljenom Bloku za zajedničku države, poput Demokrata koji su nastali iz SNP-a.

ДПС СЛАВИО СУВЕРЕНИТЕТ У  НЕМАЧАКОЈ: Црна Гора пунолетство независности дочекала са новим поделама у друштву

V.K.

Ideja nezavisnosti epilog je dočekala 21. maja 2006, a sproveo je Milo Đukanović. Osamnaest godina kasnije politička i svaka druga zaostavština Đukanovića i njegove partije posle gubitka vlasti 2020. i dalje je aktivna. Pukotine u društvu koje su tada delile državu, danas su proširene novim deobama, nacionalnim, verskim, jezičkim, sociološkim, ekonomskim. Jaz između bogati i siromašnih je sve veći. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije počela je da daje rezultate. Iza rešetaka su nosioci "borbe" za crnogorsku nezavisnost Veselin Veljović, Zoran Lazović, Milivoje Katnić, dok se Vesna Medenica brani sa slobode.

Jedan od lidera bivšeg DF Nebojša Medojević kaže da se uvek zalagao za crnogorsko-srpsko pomirenje.

- Mi iskreni suverenisti smo uvek bili osporavani od onih koji su hteli da crnogorski identitet stave u kontekst kriminala i korupcije. Crna Gora je pod Milovim DPS krenula u obnovu nezavisnosti iz ličnih interesa Đukanovića kako bi se on zaštitio od istraga od kriminala. Mene su optuživali da napadam državu, a ja sam bio usamljen kod crnogorskih suverenista - podseća Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA RADNA MESTA I DUGAČAK SPISAK BENEFITA: Sve o uslovima koje nudi kompanija Mercator-S