RASTE PORESKI DUG VEKTRA BOKE: Ukupno dugovanje dostiglo preko 50 miliona evra

V.V.

19. 09. 2024. u 11:24

Katastrofalna privatizacija hercegnovskog Hotelsko-turističkog preduzeća Boka, gradu je donela samo nevolje. Tokom minulih godina iznos duga zbog kojeg je Poreska uprava pokrenula postupak za uvođenje stečaja u preduzeće Vektra Boka, porastao je sa 1,5 na više od pet miliona evra, a ukupni dug dostigao je čak 50 miliona evra.

РАСТЕ ПОРЕСКИ ДУГ ВЕКТРА БОКЕ: Укупно дуговање достигло преко 50 милиона евра

foo: RT HN

Odnedavno član odbora direktora i vlasnik 33 odsto akcija ovog preduzeća Danilo Matijašević, inače vlasnik hercegnovske Elena grupe, pojašnjava da je reč o poreskom dugu sa kamatama, koji je napravio prethodni menadžment na čelu sa Draganom Brkovićem i Milićem Popovićem.

– Poreska uprava sada traži da se uplati ceo dug ili da se obezbedni bankarskom garancijom na 24 meseca. To se mora obezbediti kroz imovinu, jer Elena grupa nije trošila ta sredstva i izvlačila ih iz ove firme, ali videćemo, jer moraju da se uključe, država i Opština i svi – navodi Matijašević, vlasnik Elena grupe.

On ističe da neće odustati od namere da izmire dugovanja prema Poreskoj upravi i poveriocima jer, kako kaže, ova firma ima potencijal da se postavi na noge i krene nekim uzlaznim putem.

foo: RT HN

 

- Dosta bilo pljačke, što će se videti iz finansijskog veštačenja, koje je naložio Osnovni sud u Herceg Novom, informisao je Matijašević.

Podsetićemo: podgorička kompanija Vektra zvanično je preuzela HTP Boka 2008. godine. Od tada najavljenih velikih investicija nije realizovano baš ništa. Naprotiv, deo imovine je prodat, hotel Plaža je zatvoren, hotel Tamaris srušen, a na mestu njega otvoren parking, hotel Igalo je devastiran i u takvom stanju neupotrebljiv, a motel Dubrava zapušten i poluporušen. Gradnja hotela Boka na mestu gde je nekada postojao ostala je pusti san. Od trenutka privatizacije komentariše se i da je HTP Boka prodata po neuporedivo nižoj ceni od tržišne, odnosno za 22,2 miliona evra, a vredela je, kažu poznavaoci prilika, preko 70 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata