VLADA CRNE GORE DALA SAGLASNOST ZA PODIZANJE SPOMENIKA MITROPOLITU AMFILOHIJU: "To će biti trajni podsetnik na njegovu snagu i mudrost..."

Novosti online

19. 09. 2024. u 15:40

VLADA Crne Gore dala je saglasnost za podizanje spomenika mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju u Beranama, saopštio je danas potpredsednik Vlade za bezbednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku Aleksa Bečić, prenosi RTV.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ДАЛА САГЛАСНОСТ ЗА ПОДИЗАЊЕ СПОМЕНИКА МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУ: То ће бити трајни подсетник на његову снагу и мудрост...

Mitropolija crnogorsko primorska

Bečić je rekao da je saglasnost data na predlog ministarke kulture i medija Tamare Vujović.

- Spomenik mitropolitu Amfilohiju biće trajni podsetnik na njegovu snagu, njegovu mudrost i njegovu ljubav prema Crnoj Gori i veri - kazao je Bečić, saopšteno je iz Vlade.

Bečić, koji je i lider Demokratske Crne Gore, naveo je da mu je bila čast da predsedava današnjoj sednici Vlade na kojoj je data saglasnost za izgradnju spomenika mitropolitu Amfilohiju.

- Lično sam imao privilegiju da s njim delim brojne razgovore, koji su za mene, kao i za mnoge, bili više od razgovora i običnog susreta. Njegova uloga nadilazi granice crkvenih i teoloških pitanja, jer je bio most između različitih epoha, kultura i tradicija, posvećen obnovi duhovnih vrednosti i očuvanju duše Crne Gore. Njegova misija bila je veća od jednog života, ona je bila potraga za dubljim razumevanjem našeg bića i postojanja, za očuvanjem duha, tradicije i našeg nasleđa - kazao je Bečić.

Naveo je da je ime Amfilohija Radovića bilo poznato i cenjeno u svetskim intelektualnim i duhovnim krugovima.

- Njegovo delovanje nije bilo samo lokalno, već univerzalno, povezivao je Crnu Goru sa širim svetom, jačajući našu zemlju ne samo kao kulturnu, već i kao moralnu silu na međunarodnoj sceni - naveo je Bečić.

Ministri iz manjinskih partija napustili sednicu Vlade Crne Gore

Ministri iz manjinskih partija Albanaca i Bošnjaka napustili su današnju sednicu Vlade zbog njene namere da da saglasnost za podizanje spomenika pokojnom mitropolitu SPC Amfilohiju u Beranama, objavio je CdM.

Anteni M je u Bošnjačkoj stranci potvrđeno da su napustili današnju sednicu.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE GENERALNU PROBU VEŽBE ,,ZASTAVA 2024”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju