TRAŽE ZAŠTITU OD MINISTRA: Borci ratova devesedetih prete protestima

V.K.

26. 10. 2024. u 06:35

POVODOM nedonošenja predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore pozvalo je sa vanredne Skupštine državni vrh i ombudsmana Sinišu Bjekovića, da zaštite korisnike boračke i invalidske zaštite od gladi, ponižavanja i produžene diskriminacije.

ТРАЖЕ ЗАШТИТУ ОД МИНИСТРА: Борци ратова девеседетих прете протестима

UBR

- Ta ranjiva i od vlasti zanemarena kategorija stanovništva, umesto državne brige, postala je talac udruženog pokušaja dela NVO sektora i rukovodećeg kadra ministarstva socijalnog staranja da odlože donošenje zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti sve dok ne nađu "zakonsko rešenje" da opljačkaju državnu kasu i profitiraju kroz uvođenje u taj zakon improvizovanog instituta "civilne žrtve rata" - navodi se u saopštenju Udruženja.

U ime ogorčenih i ugroženih korisnika boračke i invalidske zaštite, Skupština je pozvala predsednika Vlade Milojka Spajića da, pothitno rad ekspertske grupe ministra Damira Gutića stavi pod lupu Ministarstva pravde i zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. I da obezbedi izradu i donošenje predloga izmena i dopuna zakona do kraja novembra, kako bi bio stavljen u skupštinsku proceduru i donesen do kraja godine.

- Očekujemo od ministra Gutića da do kraja oktobra pozove na razgovor delegaciju Udruženja boraca i učini javnim sastav misteriozne "ekspertske grpe". U protivnom, početkom novembra, slede protesti - navedeno je u zaključcima učesnika Skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVA VELIKA ODLUKA U PARTIZANU: Otpušten Ivica Iliev