ULTRA OBRAĐENA HRANA IZAZIVA RAK: Istraživanje britanskih naučnika upozorva na štetnost instant obroka
INSTANT supe, sosovi, smrznute pice i gotova jela, viršle, kobasice, pomfrit, sokovi, kolači iz prodavnice, bombone, krofne, sladoledi povećavaju rizik od obolevanja i umiranja od raka, posebno jajnika.

Foto: Profimedia
Ovo su poražavajući rezultati najnovijeg istraživanja urađenog na oko 197.000 ljudi u Velikoj Britaniji od kojih su više od polovine žene, objavio je danas Si-En-En.
Studija, objavljena u utorak u časopisu eClinicalMedicine, razmatrala je povezanost između konzumiranja ultraprerađene hrane i 34 različita tipa raka u periodu od 10 godina. Istraživači su analizirali podatke o navikama u ishrani 197.426 ljudi iz baze britanske Biobanke, velike biomedicinske baze podataka i istraživačkog resursa koji je pratio stanovnike od 2006. do 2010. godine.
Količina ultra obrađene hrane koju su konzumirali ljudi u ishrani kretala se od 9,1 odsto do 41,4 odsto, pokazalo je istraživanje. Obrasci ishrane su zatim upoređeni sa medicinskim kartonima u kojima su navedene i dijagnoze i smrti od raka. Svaki porast od 10 odsto u potrošnji ultraobrađene hrane bio je povezan sa povećanjem od dva odsto u razvoju bilo kog raka i 19 odsto povećanim rizikom od dijagnoze raka jajnika, a povećana je i smrtnost od raka je takođe porasla, pokazalo je istraživanje.
BONUS VIDEO - UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (0)