STIGLI REZULTATI PRVOG ISTRAŽIVANJA! Doktorka Banko - Evo koliko smo zaštićeni posle preležane korone
NOVO istraživanje pokazuje da su ljudi koji su preležali kovid zaštićeni od ponovne infekcije najmanje šest meseci, ali kod starijih ljudi je rizik od reinfekcije povećan!
Novo istraživanje objavljeno u naučnom magazinu "Lanset" pokazalo je da je samo oko 0,65 odsto ljudi od njih četiri miliona kojima je prethodno PCR testom dijagnostikovan kovid, ponovo inficirano ovim virusom.
Prema ovim podacima, osobe mlađe od 65 godina su nakon preležanog kovida od reinfekcije zaštićeni oko 80 odsto, dok je taj procenat manji kod starijih od 65 godina i iznosi 47 odsto.
Povodom činjenice da su stariji u većem riziku od reinfekcije, autor studije dr Sten Etelberg kaže da su rezultati u skladu sa porukom koja se šalje od početka pandemije – da su stariji najugroženiji.
Istraživanje je sprovedeno tokom prvih talasa pandemije, što znači da nije istraženo da li je rizik od reinfekcije veći sada kada su se pojavili novi sojevi kovida.
Iako su ovi podaci značajni, naučnici ističu da njima ne žele da umanje važnost poštovanja mera poput nošenja maske i fizičke distance, kao ni vakcinacije.
(Alo)
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)