OPRANI krompir košta od tri i po do pet puta više od svoje "prašnjave" verzije.
Zlatna je zemlja gde raste krompir.
Не ради се ту о опраном и неопраном кромпиру већ о чистој глупости,платити кромпир и земљу или само платити кромпир.Мање више се сво воће и поврће пере пре испоруке трговинама,пијацама..Дајте онда и шаргарепу да купујемо са земљом.Или још боље спакујте у малим кесицама земљу да је платимо уз рецимо ротквице.
Od kada se u mom marketu vec vise od pola godine me moze kupiti bukvalno ni jedan domaci krompir, poceo sam ponovo da ga kupujem na pijaci i iznenadio se koliko je bolji od ovog uvoznog i opranog. Meso koje je takodje gotovo svo drugorazredno uvozno i puno antibiotika, jos ranije sam potpuno prestao da kupujem u marketu i vise mi ne pada na pamet da se ikada vratim.
Lepo čovek objasni: - Nakon pranja mora da se odbaci sve što nije po standardu, a to znači bukvalno svaki krompir koji ima bilo kakvu pegu, fleku, tačku, nepravilnost ili oštećenje. Tu otpadne velike deo, koji bi, inače, prošao kao savršen da se ne pere. Tek kada operete vidite kakav je kvalitet robe.
Povezane vesti
BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Zbog "Noblica" nastao potpuni haos
KUTIJA "noblica" u koju je zapakovan jedan keks manje, izazvala je burnu diskusiju na društvenim mrežama i otvorila brojna pitanja - da li je do manjka došlo samo zbog greške mašine i šta ako nije, koliko puta se to ponovilo i kako to da su u ovoj i sličnim situacijama uvek oštećeni potrošači.
29. 04. 2021. u 15:28
BEZ ŽALBE AKO OŠTEĆENA RINGLA RADI: Pojedini proizvođači garancijom ne pokrivaju estetske promene koje ne utiču na funkciju
PERFEKCIONISTI će teško savladati proizvođače čijim proizvodima nisu baš sasvim zadovoljni. Skoro po pravilu, garancija ne pokriva estetske mane kupljenog artikla. Novu robu ili popravku kupljenog, potrošač će uspeti da izdejstvuje jedino kada je zbog oštećenja smanjena i funkcija i sigurnost aparata.
29. 04. 2021. u 09:47
SAMO ŠEĆER JEFTINIJI: Poređenje po proizvodima - prosečna potrošačka korpa poslednjih 10 godina poskupela čak 86 odsto
DECENIJU ranije prosečna potrošačka korpa u Srbiji, po metodologiji Ministarstva trgovine, vredela je nepunih 40.000 dinara i prosečnoj plati je nedostajalo 190 dinara da je namiri.
22. 04. 2021. u 14:13
HIT U PRODAVNICAMA U SRBIJI: Lukovinu prodaju po ceni za koju možete kupiti četiri kilograma luka (FOTO)
PRAZNICI su po pravilu prilika koju trgovci i proizvođači iskoriste za bolju prodaju i zaradu.
22. 04. 2021. u 13:00
Najnovije iz rubrike
HUGO BOS SE VRATIO U RUSIJU: Ponovo otvorio prodavnice u tržnom centru Evropski u Moskvi
U MOSKVI su ponovo otvorene prodavnice nemačkog brenda Hugo Bos koje se nalaze u tržnom centru Evropski.
21. 09. 2024. u 23:55
RZS OBJAVIO: Evo gde su u Srbiji i za koliko u prvih šest meseci ove godine porasle plate
PROSEČNA mesečna neto plata za prvih šest meseci ove godine iznosila je 96.579 dinara što je nominalno za 14,7 odsto a realno za 9,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je najveći realni rast neto plata u ovom periodu u odnosu na isti prošlogodišnji period ostvaren u obrazovanju i iznosio je 12,5 odsto.
21. 09. 2024. u 21:45
OTVOREN OKTOBERFEST U MINHENU: Prvi put uz ovako jake bezbednosne mere - krigla piva obara rekorde (VIDEO/FOTO)
GRADONAČELNIK Minhena, Diter Rajter zvanično je danas otvorio Oktoberfest kada je tradicionalno ubacio slavinu u prvu bačvu piva, označivši 189. početak festivala.
21. 09. 2024. u 21:13
POSLE VIŠE OD POLA VEKA: Glavni grad Srbije seli glavnu autobusku stanicu u novobeogradski blok 42 (FOTO)
POSLE više od pola veka Beograđani dobijaju novu glavnu autobusku stanicu. Beogradska autobuska stanica (BAS) menja svoju lokaciju, i od 29. septembra svi autobusi biće preusmereni na Novi Beograd, u Blok 42 gde se odvijaju završni radovi pred otvaranje nove stanice.
21. 09. 2024. u 20:11
CENA ZLATA OBARA SVE REKORDE: Od početka godine poskupelo preko 20 odsto
CENA zlata na njujorškoj berzi „Komeks“ u petak je dostigla novi istorijski maksimum, po prvi put premašivši cenu 2.650 dolara po unci, svedoče podaci o trgovanju.
21. 09. 2024. u 17:05
Komentari (6)