"NE IZLAZIMO NI PO HLEB, PLAŠIMO SE": Stanari zgrade na Vračaru, u kojoj se noćas odvijala prava drama, uznemireni

J.D.Lj.

04. 10. 2024. u 14:22

ŽIVIMO u strahu, pod ključem. Niko se ne šeta hodnikom, ne izlazimo ni hleb da kupimo od straha. Znamo da je policija noćas pregovarala sa Vladom koji se zaključao u stanu, da je potom provalila "ovnom" vrata od stana i uhapsila ga i odvela, ali niko od nas nije spavao, a strah je ostao.

НЕ ИЗЛАЗИМО НИ ПО ХЛЕБ, ПЛАШИМО СЕ: Станари зграде на Врачару, у којој се ноћас одвијала права драма, узнемирени

Foto: J. D. Lj.

Ovako danas za "Novosti" pričaju stanari zgrade u Mlatišuminoj ulici na Vračaru, gde se noćas odvijala prava drama kada je njihov komšija Vladimir D. (46) teško povredio dvoje suseda, a onda sekirom nasrnuo i na policiju.

Pregovarački tim MUP Srbije pokušao je noćas da pregovara sa nasilnikom, ali on se, pošto je oštrim predmetom i sekirom povredio dvoje komšija, zaključao u roditeljski stan na četvrtom spratu zgrade i odbijao da otvori vrata.

Policija je, nakon nekog vremena, razvalila ulazna vrata tzv. "ovnom" i ušla u stan, a napadač je, iako su mu rekli da se preda i baci oružje, nasrnuo i na njih sekirom.

Kada je konačno savladan, Vladimir je pokušao da jednom policajcu otme oružje, u čemu nije uspeo. Savladan je i uhapšen.

U zgradi, ispred stana porodice Vladimira D. policija i danas dežura i nikome nije dozvoljen pristup na sprat i u blizinu stana koji je ograđen trakom.

Jedna komšinica priča:

- Šta da vam kažem? Znam Vladimirove roditelje, fini ljudi. Oboje su penzioneri. Otac je svojevremeno radio u nekom ministarstvu, a majka je, takođe, visoko obrazovana. Znam da je Vladin otac otputovao u inostranstvo, a majka je bila u Vojvodini. On, inače, povremeno živi negde na Karaburmi, ali često je ovde kod roditelja. Načula sam da je imao zdravstvenih problema, ali da li je pod kontrolom i terapijom, ko će ga znati. 

Naša sagovornica kaže da sa Vladimirom do sada niko nije imao problema, ali da je uvek delovao "čudno".

- Čula sam da se iznervirao jer se u stanu iznad njihovog vrše neki građevinski radovi. Nije to bušenje i galama nikome prijatna, ali da tako reaguje... navodno, prvo se posvađao sa nekim majstorom, a onda sa komšijom koji je pokušao da ga smiri. Njega je povredio sekirom, a i jednu komšinicu. A onda je potpuno poludeo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SUTRA SU MIHOLJSKE ZADUŠNICE: Evo šta se nosi u crkvu, a šta nikako ne valja raditi na groblju