PRVI SNIMAK HAPŠENJA NIKOLE FILIPOVIĆA U BARSELONI: Oglasila se španska policija, evo za šta se tereti (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2024. u 15:08

ŠPANSKA policija objavila je snimak hapšenja Nikole Filipovića, saradnika Nikole Vušovića, koji je uhapšen juče u Barseloni.

ПРВИ СНИМАК ХАПШЕЊА НИКОЛЕ ФИЛИПОВИЋА У БАРСЕЛОНИ: Огласила се шпанска полиција, ево за шта се терети (ВИДЕО)

Foto: Iks Printksrin

Ivica Dačić, ministar policije, izjavio je danas da su operativci srpske i španske policije u saradnji sa kolegama iz još nekih evropskih policija u Barseloni, uhapsili Nikolu Filipovića (31), u okviru iste koordinisane akcije u kojoj je po Interpolovoj poternici prethodno uhapšen Nikola Vušović.

- Osumnjičeni se nalazio u bekstvu nakon što je učestvovao u ubistvu člana rivalskog klana koji je nestao u martu 2020. godine, a čije je telo kasnije pronađeno kod Sopota u Srbiji, sa ranom od vatrenog oružja - saopštila je španska Nacionalna policija.

U saopštenju se navodi da je vračarski klan, koji je ogranak kavačkog klana, bio u teritorijalnom sukobu sa škaljarskim klanom još od 2014. godine i zaplenjene pošiljke kokaina u Valensiji, te da je u međusobnim obračunima ubijeno više od 60 ljudi.

- Uhapšeni begunac se tereti i da je u Austriji učestvovao u otmici i mučenju pripadnika rivalske bande, koji su ga nakon pozivanja u hotel, pod izgovorom da posluju, kidnapovali i pretukli, tražeći od njegovog oca 1.000.000 evra za njegovo oslobađanje - navodi se u saopštenju.

Te mere bezbednosti usvojila je čitava njegova okolina i članovi porodice koje je uputio u te tehnike kako bi izbegli istragu koja bi mogla dovesti do njegovog mesta boravka - saopštila je Nacionalna policija.

Naglašavaju da su istražne radnje omogućile da se begunac locira u veoma specifičnom području Barselone i nakon opsežne akcije usledilo je njegovo hapšenje.

- Ovim hapšenjem, kojem se pridodaje i hapšenje Nikole Vušovića „Ludog Džonija” od 18. oktobra, zadat je težak udarac vrhu vračarskog klana - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO NAS JE TOTALNO POREMETILO: Kapiten crveno-belih razočaran posle poraza od Monaka