NAŠAO SINA U NESVESTI I SA SEPSOM: Suđenje za ubistvo Mihajla Čitakovića na Voždovcu

S. J. M.

23. 10. 2024. u 17:47

SIN mi se pet dana nije javljao na telefon. Otišao sam kod tog dečka Kimija (Mihajlo Čitaković), kod koga je živeo, ali on nije hteo da mi otvori vrata. Zbog toga sam otišao u policiju da prijavim i patrola je otišla na tu adresu da proveri, pa su javili da mi je sin kod Kimija u stanu i da idem, da će mi otvoriti. Otišao sam i našao ga upišanog u krevetu u nesvesti.

НАШАО СИНА У НЕСВЕСТИ И СА СЕПСОМ: Суђење за убиство Михајла Читаковића на Вождовцу

Foto Shutterstock

Ovo je na današnjem suđenju Ivanu Nikoliću za teško ubistvo prijatelja Mihajla Čitakovića u beogradskom naselju Braća Jerković 2023. godine, u Višem sudu u Beogradu ipsričao otac okrivljenog Ljubomir Nikolić. On je kazao da je pitao Kimija zašto nije zvao Hitnu pomoć, na šta mu je on odgovorio da mu Ivan nije dao.

- Pitao sam ga: "Kako ti nije dao, kada je u nesvesti?" - kazao je Nikolić sudiji. - Zvao sam Hitnu i odvezli su ga na VMA, gde je ležao sigurno mesec i po dana. Imao je sepsu, upalu pluća, upalu bubrega, opekotinu na desnoj šaci i rane na petama. Kada je izašao iz bolnice, sto puta sam ga pitao šta mu se desilo, a on mi je govorio da ne zna.

Otac je sudu priložio izveštaje lekara o tadašnjem lečenju njegovog sina, koje je bilo dve i po godine pre ubistva Čitakovića.

Odgovarajući na pitanja, otac je kazao da je Ivan više od deset godina koristio narkotike, ali da ne zna koje, jer nisu živeli zajedno. Ispričao je i da je po izlasku iz bolnice njegov sin opet otišao da živi kod Kimija.

- Više puta sam im nosio da jedu. Često bih došao ispred zgrade i zvao ga da siđe da uzme kesu sa hranom. Nisam se peo u stan, jer mi nije odgovarao taj ambijent. Upoznao sam i Kimijevu majku, ona je dobra žena - kazao je otac.

On je ispričao da zna da se posle Ivan odselio kod kuma u Višnjicu, ali da ne zna zbog čega je otišao. Kazao je da to nije bio prvi put da se Ivan odseli kod kuma, pa da se vrati kod Kimija i da je u tom periodu posle selidbe tri do pet puta mesečno dolazio kod njega da mu da nešto novca, 2.000, 3.000 ili 5.000 dinara, koje mu je davao da ne bude gladan. Otac je naveo i da nije znao da Ivan ima pištolj, niti da li su njegov sin i pokojni Mihajlo jedan drugom zbog nečega pretili.

Ivan Nikolić je iznoseći ranije odbranu ispričao u sudu da mu je za Badnje veče 2021. godinje Mihajlo Čitaković dao sok da popije i da se posle toga nišega ne seća, dok se  nije probudio na VMA, gde je 20 dana bio u komi i sav polomljen. On je kazao da je stalno Čitakovića pitao šta mu se desilo, pa je imao brojne povrede, ali mu on nikada nije rekao. Kazao je i da se odselio od Čitakovića i tog kritičnog dana je došao po neke stvari, koje su mu ostale u stanu, ali bivši cimer nije hteo da mu otvori da ih izme. Zbog toga je provalio vrata, ali je Čitaković, kako je tvrdio, držao pištolj, pa je on potegao svoj i upucao ga. Tada je, kako je rekao, bio pod dejstvom alkohola, heroina i antidepresiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda