"VELIČKOVIĆ" ZA VUČKOVIĆA: Dodeljeno tradicionalno priznanje za najbolji crtež mladog autora

M.A.K.

13. 06. 2024. u 17:30

NAGRADA za najbolji crtež mladog autora koju tradicionalno dodeljuje Fondacija "Vladimir Veličković" u saradnji sa Fondacijom za crtež Galerije "Haos" pripala je Veljku Vučkoviću (1994).

ВЕЛИЧКОВИЋ ЗА ВУЧКОВИЋА: Додељено традиционално признање за најбољи цртеж младог аутора

Nagrađeni rad Veljka Vučkovića Foto promo

O kadnidatima za ovo priznanje, pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti, odlučivao je žiri u kome su bili akademik Dušan Otašević, istoričarke umetnosti Borka Božović i Žaklina Ratković, kao i sinovi akademika Verličkovića - Vuk Vidor i Marko Velk(u ime porodice i odgovornih lica Fondacije) .

Foto promo

Pohvaljena Ana Simić

Pored ove, Vučković, inače saradnik u nastavina predmetima crtanje i slikanje, na Fakultetu primenjenih umetnosti, gde je i doktorirao, dobio je i nagradu za najbolji crtež malog formata, sa imenom Momčila Mome Markovića. Ovaj Milanovčanin, već je imao 16 samostalnih izložbi, učestvovao na 120 kolektivnih, u zemlji i inostranstvu, kao na 14. Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature u svom rodnom gradu.

Foto promo

Phvaljena Iva Dimitrijević

Na konkursu su pohvaljene Iva Dimitrijević (1999) i Ana Simić (2001). Dimitrijevićeva je trenutno na doktorskim studijama, na FLU, pod mentorstvom profesorke Biljane Đurđević, dok se Simićeva, student četvrte godine na istom fakultetu, tušem i perom na papiru i pamučnom platnu bavi položajem žena u patrijarhalnom društvu. Izložba laureata i pohvaljenih biće realizovana u decembru u Galeriji "Haos".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!