STANIĆ KAO ANDRIĆ: Popularna monodrama "Na Drini ćuprija" u Teatrijumu, na sceni Kapetan Mišinog zdanja

V.V.S.

05. 08. 2024. u 16:31

NA repertoaru pozorišta Teatrijum, u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u sredu 7.avgusta, na repertoaru je monodrama Tihomira Stanića "Na Drini ćuprija".

СТАНИЋ КАО АНДРИЋ: Популарна монодрама На Дрини ћуприја у Театријуму, на сцени Капетан Мишиног здања

foto:M.Spasojević

Delo Ive Andrića izvodi se u dramskom tumačenju poznatog glumca, koji je veran poštovalac i zaljubljenik u piščev opus. I fizički sličan našem nobelovcu, Stanić je tumačio njegov lik u nekoliko filmskih i televizijskih produkcija,a već dve decenije kazuje u raznim prilikama Andrićeve misli i vizije, nabijene mudrošću, istorijskom istinom, lepotom i duhom balkanskog čoveka.

Tokom ove nedelje u Teatrijumu publika će imati prilike da pogleda i predstave "Brak mrak" Antonija Amurija, "Ju turneja" Katarine Aleksić Simović, "Ljubaf" (u režiji Erola Kadića), monodramu Vesne Stanković "Lina, od kamena tvrđa" Jovana D. Petrovića, dok je u nedelju na programu "Klaustrofobična komedija" Duška Kovačevića, u režiji Dušana Aškovića.

U Teatrijumu će se za vreme vikenda( u prepodnevnim časovima) izvoditi i predstave za decu - "Kuća igračaka" i "Tri musketara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)