MINI FESTIVAL "NAŠI DANI": Na sceni Beogradskog dramskog gostuju dve predstave NP Republike Srpske iz Banjaluke

V.V.S.

23. 10. 2024. u 16:06

U OKVIRU mini festivala "Naši dani" u Beogradskom dramskom pozorištu, gostuje Narodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke sa dve svoje hit predstave: na repertoaru su "Mali ratovi i kabine Zare"( petak, 25. oktobra), a dan kasnije "Švabica".

МИНИ ФЕСТИВАЛ НАШИ ДАНИ: На сцени Београдског драмског гостују две представе НП Републике Српске из Бањалуке

foto NP RS Banjaluka

Predstava "Mali ratovi i kabine Zare", u režiji Ivice Buljana, nastala je u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem. Tekst koji se bavi temama transgeneracijske traume i društvenog nasleđa, napisala je Vida Davidović, a za isti je 2022. godine osvojila nagradu za najbolji savremeni domaći dramski tekst na konkursu Sterijinog pozorja. Igraju članovi ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske - Nikolina Friganović, Nataša Ivančević, Senad Milanović, Nataša Perić, Anando Čenić i Željko Erkić, kao i studenti Akademije umetnosti Univerziteta u Banjaluci: Anđela Tasić, Anđela Rakočević, Miloš Drljača i Miloš Ćebić.

Inspirisana pripovetkom Laze Lazarevića, predstava "Švabica" ( režija Dušan Petrović) vraća nas u prošlost i istražuje odnos između lične sreće i društvenih normi. Uloge tumače Branislav Aleksić, Dana Poletan, Miljka Brđanin, Belinda Stijak ,Božana Kukilo, Bojan Kolopić, Anđela Rakočević, Senad Milanović, Anando Čenić i Boris Šavija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda