KROZ OPUS CRNJANSKOG: O toponima i muzejima u delima velikog pisca

J. S.

27. 10. 2024. u 21:27

MULTIMEDIJALNO muzeološko putovanje kroz dela Miloša Crnjanskog, autorke mr Lidije Mustedanagić, muzejske savetnice, biće priređeno u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu u utorak 29.oktobra.

КРОЗ ОПУС  ЦРЊАНСКОГ: О топонима и музејима у делима великог писца

Foto /promo

Na tragu modernih čitalaca, koji za pomoć i podršku uvek imaju internet pri ruci, biće to podsećanje na  brojne toponime i muzeje iz opusa Miloša Crnjanskog, čija su naročito prozna dela, kao i njegov eruditivni i spoznajni horizont, obogaćeni iskustvom stečenim u njima.

 Pisac kao kustos, posmatrač muzeoloških pregnuća, publike, javnog mnjenja, te istorije umetnosti jeste, ukratko, ona je  perspektiva sa koje će Crnjanski ovoga puta biti osvetljen. 

Podsetimo, Muzej Vojvodine je krajem ove nedelje  proslavio 177 godina postojanja u društvu kolega, saradnika i prijatelja. Otvorena je  izložba "Zemlja i nebo - Srpska Vojvodine u srcu i duši", govorilo se  o dosadašnjem radu i budućim planovima, družili se rođendanski i uz družbu otvorili prostor za neke buduće zajedničke akcije.

 Od Srpske narodne zbirke, Muzej Vojvodine je prerastao u najveći muzej kompleksnog tipa, drugi po veličini u našoj zemlji, koji u svojim zbirkama čuva neprocenjivu kulturnu baštinu i svedoči o bogatoj istoriji i tradiciji Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NESTVARNI NIKOLA JOKIĆ: Denver i Klipersi odigrali meč za infarkt, a o igri Srbina će se pričati (VIDEO)