DA SE FRIŽIDER I KUHINJA NE OSEĆAJU NA HRANU: Ovo su ubice neprijatnog mirisa

Bojana Jovanović

23. 07. 2024. u 07:15

MIRIS koji se širi tokom pripreme jela neki vole, a neki baš i ne, ali, kojoj god grupi ljudi da pripadate, ono što je sigurno je to da oni ostaju u kuhinji dugo još nakon pripreme jela.

ДА СЕ ФРИЖИДЕР И КУХИЊА НЕ ОСЕЋАЈУ НА ХРАНУ: Ово су убице непријатног мириса

Foto Shutterstock

Da bi u ovoj prostoriji prijatno mirisalo potrebno je da na bar dva mesta stavite teglicu sa sodom bikarbonom i dve-tri kapi eteričnog ulja po izboru, pokrivenu folijom koju ste izbušili na nekoliko mesta.

Dovoljno je da s vremena na vreme prodrmate teglicu i dodate još par kapljica eteričnog ulja i vaša kuhinja će mirisati baš onako kako želite. Da bi ista situacija bila i u frižideru, potrebno je da u njega ubacite tri tablete aktivnog uglja, koji će „pokupiti“ neprijatne mirise.

Kad smo već kod frižidera, lakše ćete ga čistiti iznutra ako police umotate u providnu foliju, koju ćete, čim se isprlja, zameniti novom i tako uštedeti vreme potrebno za ribanje.

Pranje čaša i šolja na kojima uporno ostaju tragovi čaja biće lakše ako ih prelijete kefirom i ostavite da prenoće. Sutradan ih na uobičajen način operite deterdžentom i sijaće se kao nove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANSKA HISTERIJA! Videli koliko stranci vole Srbiju i hvata ih tolika panika - da više ne znaju gde udaraju