DELOVAĆE DO 2. NOVEMBRA Astro savet za nedelju 13. oktobar: Merkur je pod naglašenim uticajem Škorpije - Pazite šta potpisujete i govorite

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

13. 10. 2024. u 07:00

MERKUR, planeta komunikacije, intelekta i biznisa, koja upravlja Blizancima i Devicama, 13. oktobra, ulazi u znak svoje egzaltacije (naglašen uticaj) Škorpiju, simbol novca, strasti i moći, u kome ostaje do 2. novembra.

ДЕЛОВАЋЕ ДО 2. НОВЕМБРА Астро савет за недељу 13. октобар: Меркур је под наглашеним утицајем Шкорпије - Пазите шта потписујете и говорите

Foto: Profimedia

Ova planeta u proseku ostaje oko tri nedelje u jednom znaku, tako da joj je potrebno oko godinu dana da obiđe zodijački krug. Međutim, ako mislite da će se zbog toga ponavljati isti događaji u vašem životu (kao pre godinu dana), varate se, jer ova planeta ne obrazuje svaki put iste aspekte, budući da ostale tranzitne planete, iz godine u godinu, prelaze iz jednog u drugi znak.

Merkur, planeta logike, ideja i posla, pokazuje kako razmišljamo i procenjujemo razne situacije, i na kraju donosimo oodluke. Napeti aspekti Merkura podstiču sumnjičavost i podozrivost, ali i posesivnost u ljubavi. Budući da vlada sedmom astrološkom kućom Strelaca i Riba, egzaltirani Merkur u Škorpiji donosi nesporazume, trzavice i rasprave sa emotivnim partnerom.

Foto: Shutterstock

Tranzit ove planete preko Škorpije, od 13. oktobra do 2. novembra, osetiće svi znakovi u zavisnosti od toga preko koje astrološke kuće im prelazi Merkur. U periodu od 26. oktobra do 2. novembra, Merkur (simbol reči, izgovorenih i napisanih) će obrazovati opoziciju sa retrogradnim Uranom (preokret, viša silka) na nekretnici Algol (opasnost, rizik) i tada treba biti posebno oprezan i voditi više računa o izjavama, dogovorima, ugovorima.

U tom periodu, vozači bi trebalo da budu oprezniji za volanom. Moguće su svađe i rasprave, naročito sa rodbinom i komšijama. Trebalo bi obratiti više pažnje na ključeve, kartice, mobilne telefone i druge vredne sitnice.

Foto Shutterstock

Osobe koje imaju natalni Merkur u Škorpiji su vrlo pronicljive, nepoverljive, sarkastične, oštroumne. Pravi detektivi. Okretne su i komunikativne i krasi ih logički način razmišljanja, talenat za biznis, bankarstvo, nauku i medicinu, ali i muziku i ples. Poseduju manuelnu spretnost, što dolazi do izražaja u zanimanjima koja zahtevaju smisao za detalje.

Merkur u Škorpiji povećava osetljivost urogenitalnog trakta.Pošto Merkur na našem telu upravlja rukama, ključnom kosti i ramenim pojasom, naročito šakama i zglobovima, inkonjukcija sa Jupiterom u Blizancima, od 22. oktobra do 2. novembra, upozorava na veću mogućnost povreda tih delova tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA: Gledao je Đokovića, nije uspeo da se sakrije, evo o kome se radi (FOTO)