ČESTO IMAJU I DVA BRAKA: Astro "Novosti"- Venera je u Strelcu do 11. novembra - pazite se viška kilograma, očekujte tajne veze i nove ljubavi

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

16. 10. 2024. u 21:00

PLANETA ljubavi, lepote, uživanja i novca, Venera, 17. oktobra ulazi u vatrenog Strelca, znak putovanja, uživanja, obrazovanja i kontakata sa strancima, u kome će ostati do 11. novembra.

ЧЕСТО ИМАЈУ И ДВА БРАКА: Астро Новости- Венера је у Стрелцу до 11. новембра - пазите се вишка килограма, очекујте тајне везе и нове љубави

Foto: Profimedia

Ako vam je natalna Venera u ovom znaku, društveni ste, šarmantni, vedrog duha, naglašena je vaša potreba za slobodom. Strastveni ste i otvoreni, lako izražavate svoja osećanja i volite da flertujete.

Mladoliki ste, negujete sportski stil odevanja, najčešće džins. Obožavate sport i putovanja, na kojima se često i zaljubljujete. Muškarci sa ovom pozicijom Venere, vole strankinje, a oba pola su idealisti na emotivnom planu i često imaju dva braka.

Foto: Profimedia

Venera simbolizuje ono što volimo i u čemu uživamo, a njen uticaj naglašen je u Biku i Vagi, kojima upravlja, kao i u Ribama (egzaltacija). Oslabljen je u Škorpiji, Ovnu i Devici. Njen tranzit preko devetog zodijačkog znaka, simbola putovanja i kontakata sa strancima, najviše će odgovarati vatrenim (Ovan, Lav, Strelac) i vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija). Kod njih će i apetit biti pojačan, budući da Venera simbolizuje i hranu, a pravi napet aspekt s Jupiterom (koji vlada znakom Strelca u kome je Venera) što pojačava njen uticaj i vodi ka višku kilograma, pri čemu treba imati u vidu da ulazimo u sezonu slava.

U horoskopu ulaska Venere u Strelca, podznak "pada" na treći stepen Blizanaca a glavna "protagonistkinja" Venera smestila se u šestu astrološku kuću, tik uz Fortunu, Tačku sreće. U toj kući nalazi se i vladalac podznaka, Merkur u Škorpiji, kao i Sunce u Vagi, koje inače upravlja četvrtom kućom (privatni život, porodični biznis). Zato će do 11. novembra fokus biti na oblastima koje simbolizuje šesta kuća - poslu i zdravlju.

Foto: Shutterstock

Pošto i ovom kućom upravlja Merkur, planeta biznisa, privatnici će imati pune ruke posla, naročito u uslužnim delatnostima, posebno u zdravstvu. Mnoge ljubavne veze, javne i tajne, započeće na radnom mestu, u lekarskim ordinacijama, krugu prijatelja, rođaka ili preko društvenih mreža.

Merkur u znaku svoje egzaltacije (vrlo jak) pravi trigon sa Saturnom, vladaocem devete kuće u 11. kući (Ribe) što naglašava istrajnost, praktičan duh, pamćenje, koncentraciju, logiku i disciplinu. Donosi uspeh studentima, piscima, izdavačima, turističkim radnicima, različitim vidovima poslovne saradnje sa rođacima bračnog partnera. Sunce obrazuje trigon sa Jupiterom u prvoj kući, koji donosi novac preko putovanja, obrazovanja, turizma, kontakata sa strancima.

Foto Shutterstock

Međutim, Sunce pravi i opoziciju s Mesecom u Ovnu i kvadrate s Marsom u Raku i Plutonom u Jarcu, tako da se formira "krst" u kardinalnim znacima. Ti ograničavajući aspekti govore o sukobu između razuma i osećanja, što dovodi do subjektivnih zaključaka, kao i o agresivnosti i isključivosti, koji vode ka pogrešnim odlukama. Zato je neophodno uspostaviti balans između načina na koji razmišljamo i objektivnih okolnosti i situacija.

Trigon između Venere i Neptuna, nagoveštava ljubavni zanos na kraćem putu ili u većem društvu, kao i nova poznanstva preko prijatelja ili društvenih mreža. Neptun je i planeta mašte, inspiracije i intuicije, što pogoduje umetnicima, koji mogu da očekuju ponude iz inostranstva. Napet aspekt između Venere i Jupitera, osim uživanja u hrani i alkoholu, naglašava i želju za trošenjem novca, kao i za paralelnim ili vezama sa zauzetim osobama.

Foto Shutterstock

Pošto Jupiter i Neptun vladaju Ribama, predstavnici ovog znaka će se najčešće nalaziti pred ljubavnim izazovima. Tajne i paralelne veze biće u porastu, jer Jupiter sve uvećava pa tako i moć romantičnog trigona između Venere i Neptuna.

Opozicija sa Uranom, planetom neočekivanih okolnosti, govori o emotivnim krizama, naglim raskidima ili razdvajanjima zbog partnerovog iznenadnog odlaska na put, ali i o isto tako naglim pomirenjima. Sekstil između Venere i Plutona, planete velikog novca, donosi primamljive poslovne ponude, ali se ipak preporučuje oprez kada je reč o rizičnim finansijskim potezima, ulaganjima u nove poslove ili uzimanju kredita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UHAPŠENA ĆERKA KLINTA ISTVUDA: Optužena za teško porodično nasilje