SRBIMA OD DANAS OLAKŠAN ULAZAK U SLOVENIJU: Evo ko granicu prelazi bez PCR testa

Tanjug

30. 05. 2021. u 16:09

ULAZAK u Sloveniju je od danas olakšan za decu s pratnjom koja više ne moraju da rade test na virus korona, a priznaju se i rezultati testiranja iz nekih država izvan Evropske unije, među njima i iz Srbije.

СРБИМА ОД ДАНАС ОЛАКШАН УЛАЗАК У СЛОВЕНИЈУ: Ево ко границу прелази без ПЦР теста

Foto EPA

Slovenski granični organi od danas kao dokaz priznaju negativne PCR testove urađene u Srbiji, Kanadi, Rusiji, Velikoj Britaniji i nekim drugim zemljama van EU, a u slučaju Turske ako je reč o dolascima avionom, prenela je Hina.

Bez testa ili karantina granicu mogu da prelaze deca do 15 godina ako dolaze u organizovanoj grupi, u pratnji roditelja, učitelja ili staratelja, a odluka važi do 6. juna, odredila je slovenska vlada.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 135 novozaraženih korona virusom, a umrlo je dvoje obolelih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna