MILATOVIĆ TOKOM ŠETNJE DUBROVNIKOM: Crna Gora je doprinela razaranju grada (FOTO)

Novosti online

10. 10. 2024. u 15:21

CRNOGORSKI predsednik Jakov Milatović, koji je učestvovao na samitu Ukrajina - Jugoistočne Evropa u Dubrovniku, danas je na društvenoj platformi Iks napisao da je taj grad bio žrtva tragičnih ratnih događanja, čemu je, kako je naveo, "nažalost, doprinela tadašnja politika Crne Gore".

МИЛАТОВИЋ ТОКОМ ШЕТЊЕ ДУБРОВНИКОМ: Црна Гора је допринела разарању града (ФОТО)

Foto: X/JakovMilatovic

- Pre 33 godine ovaj grad bio je žrtva tragičnih ratnih događanja u kojima je pretrpeo značajna stradanja i razaranja, čemu je, nažalost, doprinela i tadašnja politika naše zemlje - napisao je Milatović.

Dubrovnik je opisao "draguljem hrvatskog primorja i jednim od najznačajnijih kulturno-istorijskih centara na Mediteranu".

- Važno je da politiku devedesetih ostavimo iza nas i da, oslobođeni zabluda i skupo plaćenih grešaka iz prošlosti, koračamo napred prema zajedničkoj evropskoj budućnosti - naveo je Milatović.

Milatović je uz objavu dodao fotografije iz šetnje Dubrovnikom i konstatovao: "Prijatna šetnja Dubrovnikom iz kojeg želim da pošaljem poruku dobrosusedske saradnje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO: Spoj inovacija i društvene odgovornosti