PEKING TRAŽI ISTRAGU DIVERZIJE SEVERNOG TOKA: Peking tvrdi da je incident prodrmao američku administraciju

I.S.

17. 02. 2023. u 14:01

KINESKO Ministarstvo spoljnih poslova smatra da tvrdnja američkog novinara Simora Herša da su SAD raznele podmorske gasovode i te kako zaslužuje istragu. Peking kritikuje zapadne medije "zbog očiglednog oklevanja da se pozabave nedavnim Heršovim navodima", dodavši da "je ovaj dobitnik Pulicerove nagrade izjavom da su SAD odgovorne za ovaj incident, dobro prodrmao američku administraciju".

ПЕКИНГ ТРАЖИ ИСТРАГУ ДИВЕРЗИЈЕ СЕВЕРНОГ ТОКА: Пекинг тврди да је инцидент продрмао америчку администрацију

Foto AP

- Sabotaža rute prirodnog gasa prošlog septembra imala je ogromne ekonomske posledice i donela ekološku zabrinutost za bezbednost prekogranične infrastrukture, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

- Odmah posle eksplozija, videli smo obimno izveštavanje u američkim i drugim zapadnim medijima sa jednostranim spekulacijama o tome ko je "odgovoran za sabotažu" - rekao je on. - Ono što sada vidimo je da su ovi mediji, hvaljeni kao slobodni, profesionalni i nepristrasni, ućutali zbog detaljnog izveštaja Simora Herša.

Ovaj novinar objavio je prošle nedelje da je američki predsednik Džozef Bajden naredio tajnu operaciju za sabotiranje ključne energetske veze. Prema izvoru koji Herš nije otkrio, SAD su u dosluhu sa Norveškom postavile eksploziv pod maskom pomorske vežbe NATO i daljinski ga detonirale mesecima kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)