NOVI PAKET AMERIČKIH SANKCIJA: Na udaru iranski zvaničnici i kompanije

Tanjug

09. 03. 2023. u 00:57

POJAČAVAJUĆI pritisak na iranske vlasti zbog gušenja protesta praćenih ozbiljnim kršenjima ljudskih prava, Sjedinjene Američke Države su danas saopštile da su uvele nove sankcije za iranske zvaničnike i kompanije.

НОВИ ПАКЕТ АМЕРИЧКИХ САНКЦИЈА: На удару ирански званичници и компаније

Foto: Profimedia

U saopštenju ministarstva finansija SAD se navodi da su sankcije uvedene protiv dvojice visokih iranskih zatvorskih zvaničnika, koje optužuju za ozbiljne povrede ljudskih prava žena i devojaka, prenosi Rojters.

Vašington je uveo sankcije i glavnokomandujućem iranske vojske, jednom visokom oficiru Islamske revolucionarne garde i zvaničniku koji je zadužen za napore iranske vlade da se blokira pristup internetu.

Novim američkim sankcijama su pogođene i tri iranske kompanije i njihovi rukovodioci, koji su omogućili sprovođenje represivnih zakona, navodi se u saopštenju.

Ovo je deseti paket američkih sankcija uvedenih zbog nasilnog gušenja protesta, izazvanih ubistvom mlade Mahse Amini iz iranskog Kurdistana prošlog septembra u pritvoru iranske policije za moral.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

POSLE DOPINGA, JOŠ I OVO: Siner odgovorio Alkarazu: Ako ti je puno mečeva - nemoj da igraš!