MOSKVA O NOVIM AMERIČKIM SANKCIJAMA PROTIV RUSKIH MEDIJA: ''Ni njima nije jasno koga ograničavaju''

Novosti online

05. 09. 2024. u 07:47

NOVIM sankcijama protiv ruskih medija Vašington je sam sebe nadmašio, jer ni sami Amerikanci nisu mogli u potpunosti da se izjasne protiv koga su bile usvojene restriktivne mere, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

МОСКВА О НОВИМ АМЕРИЧКИМ САНКЦИЈАМА ПРОТИВ РУСКИХ МЕДИЈА: Ни њима није јасно кога ограничавају

Foto D. Dozet

- Prevazišli su sami sebe, jer za razliku od prethodnih napada na ruske novinare, glavne urednike medijskih korporacija, ovoga puta se dogodilo nešto neobično: čak ni američke vlasti nisu mogle da u potpunosti objave mere koje su usvojene - rekla je Zaharova na Istočnom ekonomskom forumu komentarišući nove sankcije.

Ona je precizirala da niko do kraja ne shvata protiv kojih novinara ili glavnih urednika su usvojene mere.

- Ovde ima i rusofobije i napada na slobodu govora, i diskriminacije, kao i najprljavijih igara američke duboke države u cilju manipulacije u okviru izbornog ciklusa -  istakla je portparolka.

Prethodno, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, „RIA Novosti“, RT, Sputnjik, Raptli. Nove sankcije tiču se i glavnog urednika medijske grupe „Rusija sevodnja“ i RT Margarite Simonjan i brojnih top-menadžera ovog TV kanala.

Kao razlog za uvođenje sankcija ističe se navodni "neprijateljski uticaj na predsedničke izbore u Americi".

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ALjOŠA MILENKOVIĆ: Rat između Rusije i Amerike vodio bi se na teritoriji Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio