IMA I ONIH SA IZRAZITO DESNIČARSKIM OPREDELJENJEM Mediji: Barnije Makronu podneo finalizovanu listu za sastav nove vlade

Novosti onlajn

21. 09. 2024. u 11:25

NOVOIMENOVANI francuski premijer Mišel Barnije podneo je predsedniku Emanuelu Makronu "finalizovanu listu" sa imenima ministara od kojih planira da sačini novu vladu, prenosi BFM TV.

ИМА И ОНИХ СА ИЗРАЗИТО ДЕСНИЧАРСКИМ ОПРЕДЕЉЕЊЕМ Медији: Барније Макрону поднео финализовану листу за састав нове владе

Foto Tanjug

Imena pojedinih potencijalnih ministara sa izrazito desničarskim opredeljenjem, međutim, izazvala su zabrinutost u predsedničkom taboru i razljutila levicu, navodi televizija pozivajući se na izvore bliske Barnijeu.

Da bi Barnije formirao vladu, neophodno je da Makron javno potvrdi predloge premijera.

Kako je ranije objavio list Figaro, Barnije je predložio imenovanje sekretara za evropske poslove Žana Noela Baroa na funkciju ministra spoljnih poslova i novi mandat za Sebastijena Lekornua na čelu Ministarstva odbrane.

Bivši premijer Gabrijel Atal izjavio je da Barnije planira da formira vladu sa 38 ministara, gde će se, između ostalog, naći sedam članova partije Renesansa predsednika Emanuela Makrona, tri premijerova republikanca, dva člana savezničke partije MoDem i jedan iz partija Horizonti ili UDI.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu