ILON MASK: Demokrate hoće da određuju šta su to dezinformacije i govor mržnje i uguše slobodu izražavanja

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 10. 2024. u 23:33

TEHNOLOŠKI mogul Ilon Musk optužio je američku Demokratsku stranku da pokušava da uguši slobodu govora u zemlji tvrdeći da se bori protiv govora mržnje i dezinformacija.

ИЛОН МАСК: Демократе хоће да одређују шта су то дезинформације и говор мржње и угуше слободу изражавања

Foto: Tanjug

Milijarder je to prokomentarisao nakon potpredsedničke debate tokom koje su demokratski kandidat Tim Volc i republikanac Džej Di Vens razgovarali o brojnim pitanjima, uključujući slobodu govora i cenzuru.

Volc je tokom debate izjavio da ne veruje da su govor mržnje, pretnje jezik ili dezinformacije zaštićeni Prvim amandmanom, koji građanima SAD daje pravo na slobodu govora.

-Ne možete vikati "vatra" u prepunom pozorištu, to je test Vrhovnog suda, rekao je Valc, aludirajući na citat sudije Vrhovnog suda Olivera Vendela Holmsa iz 1919.

Mask, samoproglašeni apsolutista slobode govora, upozorio je na Iksu da "Demokratska stranka otvoreno želi da uzme vašu slobodu govora pod maskom onoga što ONI smatraju "mržnjom".

Tokom debate, Vens je tvrdio da je cenzura, koju su sprovodile velike tehnološke kompanije, a uz podršku Kamale Haris i američkog predsednika Džozefa Bajdena, bila "mnogo veća pretnja demokratiji od bilo čega što smo videli u poslednje četiri godine", uključujući nerede na Kapitolu, koje su demokrate više više puta koristile kao "dokaz" pretnje demokratiji koju predstavlja Tramp.

-Imamo pretnju demokratiji... Velike tehnološke kompanije ućutkuju svoje sugrađane, a Kamala Haris kaže da bi želela da cenzuriše ljude koji se bave dezinformacijama, umesto da raspravlja i ubeđuje svoje sugrađane Amerikance, rekao je Vens.

Republikanski kandidat za potpredsednika takođe je optužio administraciju Bajden-Haris da pokušava da Amerikancima zabrani pristup platformama poput Fejsbuka zbog kritikovanja anti-kovid mera.

-To nije vikanje "vatra" u prepunom pozorištu, to je kritikovanje politike vlade, što je pravo svakog Amerikanca, rekao je Vens.

Još u avgustu, izvršni direktor Mete Mark Zakerberg priznao je da je Bajdenova administracija vršila pritisak na Fejsbuk da "cenzuriše" neke sadržaje o kovidu, kao i da je FBI naredio platformi da "ubije" priču "Njujork posta" o laptopu Hantera Bajdena. do izbora 2020.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti