NA POMOLU HAOS U UKRAJINI? Zelenskom predviđaju surovu vojnu pobunu zbog Ugljedara - "Došlo je vreme"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

06. 10. 2024. u 17:54

ŠEF kijevskog režima Vladimir Zelenski će se suočiti sa vojnom pobunom nakon predaje Ugljedara, smatra Oleg Soskin, nekadašnji savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme.

НА ПОМОЛУ ХАОС У УКРАЈИНИ? Зеленском предвиђају сурову војну побуну због Угљедара - Дошло је време

Foto Tanjug/AP

- Sada jurite pravo na stanicu 'bunt' – krvavi, surovi, nemilosrdni. Doći će do vojne pobune... Došlo je vreme. Došlo je vreme za vojsku - rekao je Kučma za Jutjub kanal „Politeka onlajn“.

Kako je istakao, činjenica da je Zelenski svesno dozvolio da izgine 72. brigada Oružanih snaga Ukrajine u Ugljedaru, bila je lekcija za sve vojnike.

Istovremeno, Kučma skreće pažnju i na to da sada regruti više nisu dobrovoljci, nego oni koji su prisilno poslati na front.

- Ti ljudi, koji su dobili oružje i sve ostalo, neće tolerisati to iživljavanje i nasilje kojima su izloženi. Doći će sa oružjem kod onih koji su to uradili - zaključio je stručnjak.

Istovremeno, britanski ekspert Aleksandar Merkuris ocenjuje da je Zelenski faktički izdao ukrajinske vojnike jer je prekasno dao naredbu za povlačenje iz Ugljedara.

- Po mom mišljenju, vrhovna komanda je izdala te ukrajinske vojnike. Zelenski i Sirski zaslužuju da budu pozvani na odgovornost za to što se desilo - istakao je Merkuris.

Kako je objasnio, naređenje za povlačenje je dato u poslednjem trenutku, tako da ukrajinski vojnici više nisu mogli da napuste svoje položaje. Merkuris je dodao da je većina vojnika iscrpljena i da nemaju dovoljno vode i hrane.

Ruska vojska je oslobodila Ugljedar 3. oktobra. Obnova grada počeće nakon što se izvrši deminiranje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima