DA LI ZNATE DA NAPRAVITE GIBANICU RUŽICU? Hrskava, prelepog ukusa, puna fila (FOTO/VIDEO)
IDEALNO za doručak

FOTO: Privatna arhiva
Obradujte svoje ukućane ovim preukusnim jelom, čiji će vas izgled oduševiti.
Gibanica ružica - sastojci:
200 gr sira FOTO: Privatna arhiva
3 jajeta
1/2 praška za pecivo
tanke kore
malo ulja
Gibanica ružica - priprema:
Raširiti koru na sto, pa je pouljiti. Sir izdrobiti, dodati jaja i prašak za pecivo i izjednačiti. Koru malo premazati filom. Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug držeći tri prsta u sredini.
Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila. Jedna kora je dovoljna za jednu ružu. U zavisnosti od toga koliko ruža želite, toliko vam je i kora potrebno.
Pokriti malo po ivicama kora fil, pa ružicu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i ređati u podmazan okrugli pleh.
Ređati ukrug. Dodati još malo fila i premazati uljem. Može malo i susama. Peći na 190 stepeni oko 30 min.
Sjajna je hrskava... Uživajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)