Recept za POSNU testeninu sa tunjevinom (FOTO/VIDEO)

13. 02. 2023. u 09:00

POSNI ručak koji će vas oduševiti

Рецепт за ПОСНУ тестенину са туњевином (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman!  Recept je namenjen  za početnike u kuvanju koji još nisu imali prilike da spremaju testeninu sa tunjevinom. Naravno, i za sve one koji poste. Odlično i veoma brzo rešenje za ručak ili večeru.

Posna testenina sa tunjevinom - sastojci: 

300  gr testenine
1/2 praziluka
ulje maslinovo
100 ml kuvanog paradajza (može kečap)
začin, so, biber
1 konzerva tunjevine

Posna testenina sa tunjevinom - priprema:

Testeninu skuvati, kad kažem testenina mislim na špagete, sve vrste rezanaca, makarona itd... Kuvanu testeninu ocediti. Na ulju propržiti praziluk da lepo omekne, dodati začin suvi, soli, bibera, kuvanog paradajza i pustiti da ukrčka i ispari tečnost.

Na kraju dodati tunjevinu pa i nju malo prodinstati. Sipati preko testenine i uživati u svakom zalogaju...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Stigla vam je jedna 110 godina stara poruka sa fronta